Share

Aviz Primarilor! Ziua Internațională a Asistenților Medicali se sărbătorește pe 12 mai

În perioada 4-5 mai, la Colegiul „Mihai Eminescu” din Bacău se desfășoară o serie de activități dedicate Zilei Internaționale a Asistenților Medicali care se sărbătorește practic pe 12 mai.

Manifestările au debutat cu inaugurarea proiectului „Asistentul medical – punte între starea de sănătate și boala pacientului”, în cadrul căruia sunt parteneri din județele Botoșani, Suceava, Vrancea și Buzău.

„Ne-am dorit acest parteneriat pentru demararea unui concurs pe meserii în cadrul școlii noastre pe care să-l înscriem în registrul concursurilor naționale.”
prof. Anca Smaranda Țintaru, coordonator de proiect

În această perioadă se vor derula mai multe activități între care o sesiune de referate de comunicări științifice pentru elevi și profesori „Femei care au schimbat lumea medicală și actul de îngrijire”, decernarea premiilor pentru cei care s-au evidențiat la sesiune și o excursie la salina din Târgu-Ocna, precum și o vizită la Slănic Moldova, informează desteptarea.ro.

Citeste si   Cutremure de peste 4 grade pe scara Richter produse în România (cronologie 2019-2020)

CITEȘTE ȘI …

Atmosferă de mare sărbătoare la Piatra-Neamț. Moldovenii lui Ștefan cel Mare și otomanii lui Mahomed Cuceritorul prind viață la Curtea Domnească


La toate aceste activități participă aproximativ 300 de elevi de școală postliceală sanitară, viitori asistenți medicali generaliști, și 30 de cadre didactice, de la Colegiul „Mihai Eminescu” și de la școlile partenere din cele patru județe.

Citeste si   Cutremur cu magnitudinea 4,2, la miezul nopţii, în judeţul Vaslui

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ