La nivelul judeţului Iaşi a fost constituită o comisie mixtă care are ca scop verificarea legalităţii funcționării tuturor balastierelor din județ

Printr-un ordin al prefectului Marian ȘERBESCU, la nivelul judeţului Iaşi a fost constituită o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai Inspectoratului Poliției Județene (IPJ), ANAF, Direcției de Metrologie Legală (DML) și Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP), care are ca scop verificarea legalităţii funcționării tuturor balastierelor din județ.

Măsurile au fost impuse de faptul că numeroase camioane sunt supraîncărcate, ceea ce afectează grav calitatea drumurilor. Marian ȘERBESCU a trimis Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei municipiului Iași o serie de propuneri și idei pentru a îmbunătăți  traficul în oraş, printre care: crearea de sensuri unice de deplasare, crearea de benzi reversibile în zone precum Bucium sau șoseaua Nicolina.

Citeste si   Primăria MIROSLOVEȘTI continuă seria INVESTIȚIILOR în localitate! Sunt vizate DRUMURILE și GAZELE naturale

Comitetul Consultativ pentru Siguranţa Rutieră este un organism format din specialiști și factori de decizie din domeniul rutier, al cărui scop este  găsirea de soluții pentru reducerea numărului de accidente rutiere și îmbunătățirea condițiilor de trafic în municipiul şi judeţul Iaşi.

Am înființat un comitet consultativ pentru siguranța rutieră, pentru a găsi soluții, propuneri și idei pentru fluidizarea traficului auto în Iași și pentru reducerea numărului de accidente. În cadrul acestei ședințe a Comitetului Consultativ pentru Siguranța Rutieră, în urma discuțiilor s-a constatat că apar foarte multe probleme din cauza tonajului mare pe pașinile care transportă balastru și nu numai. S-a decis constituirea unei comisii mixte care va verifica legalitatea tuturor balastierelor din județ, vor fi verificate zilnic greutățile camioanelor care circulă în județ. Măsurile au fost luate din cauza camioanelor care afectează calitatea drumurilor, au fost cazuri în care cantitatea camioanelor a depășit de trei ori limita legală.”, adeclarat, Marian ȘERBESCU, prefectul județului Iași.

Citeste si   Încep ÎNSCRIERILE pentru clasa a V-a, în județul Iași
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ