Bănicioiu reclamă ”greaua moștenire”: ”Nu sțiu de ce nu funcționează. Eu am venit ministru în 2014”

0
Share

Barocamera de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, care ar fi trebuit să funcţioneze pentru marii arşi, a fost achiziţionată în 2013, dar licitaţiile au început în urmă cu 15 ani, a declarat, vineri, deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii.
“Licitaţiile acolo au început undeva cu 15 ani înainte de fi eu ministru. Barocamera a fost ultima achiziţionată în 2013. Achiziţionată, echipată şi cumpărată şi montată. Eu am venit ministru în 2014, în martie”, a precizat el la sediul PSD din Băneasa, informează agerpres.ro.

Bănicioiu a adăugat că a fost prezent la inaugurarea acesteia pentru că, în calitate de ministru al Sănătăţii, se ducea la orice astfel de eveniment.

“În primul rând, ne-am lămurit cine a achiziţionat-o, tocmai pentru că informaţia era falsă. De-a lungul mandatului meu am participat la toate acţiunile, evident şi unde timpul mi-a permis, din lumea medicală. Orice inaugurare, orice discuţie cu medicii, orice prezenţă în spital creată de o oportunitate de genul acesta am folosit-o.

Deci, m-am dus şi acolo. Am mai fost, nu numai când a fost şi presa atunci, la acea inaugurare, am fost şi cu câteva luni înainte şi chiar am avut o discuţie foarte apăsată atunci, întrebându-i de ce a început proiectul în urmă cu 15 ani, dacă nu mă înşel 15 sau 16 ani, de ce nu e finalizat. Asta a fost contribuţia mea legat de acest proiect.

Citeste si   CONFIGURAȚIA Consiliului Local IAȘI: ”caracatița” REZISTĂ

Repet, s-au stabilit şi cum va funcţiona şi ce echipamente se vor lua în urmă cu mulţi ani, chiar de mulţi care au acuzat în perioada respectivă sau m-au acuzat pe mine, probabil uitaseră, şi le-am spus ‘de ce mai aveţi nevoie pentru a finaliza proiectul?’. Eu am participat la o invitaţie… În acest moment nu ştiu de ce nu funcţionează”, a detaliat Bănicioiu.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a intervenit şi a arătat că România are de mai bine de un an un guvern şi un ministru al Sănătăţii “care ar trebui să dea explicaţii”.

Citeste si   Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele! Mai mulți magistrați, eliberați din funcție

“Noi discutăm de o ţară care n-are guvern acum?

“Noi discutăm de o ţară care n-are guvern acum? Discutăm de o ţară care are un guvern de un an şi ceva de zile şi are şi pe cineva la Ministerul Sănătăţii. Acolo trebuie pusă întrebarea de ce, după un an şi ceva de zile, acest loc nu funcţionează. Nu trebuie să răspundă şi ministrul Sănătăţii?”, a susţinut liderul PSD.

Citeste si   Mailurile secrete dintre Ponta și Ghiță. Fostul premier cerea "execuția" Elenei Udrea și a lui Rareș Bogdan 

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ