Share

Pacient mort după o transfuzie greșită făcută la Spitalul Pantelimon din București.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani după ce a primit o altă grupă de sânge

Pacientul, un bărbat în vârstă de 66 de ani, venea de mai mult timp la Spitalul Pantelimon din București.

Acesta suferea de mai multe afecțiuni, printre care și ciroză. Din primele informații, asistenta nu a verificat grupa de sânge a pacientului, înainte de a-i face transfuzia, și i-a dat o altă grupă de sânge.

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

CITEȘTE ȘI …

Doctoriţă din Botoșani, acuzată de furt din UPU Botoșani. Calmantele derivate din morfină nu mai ajungeau la bolnavi


Vineri seară, pacientului i s-a făcut rău și a fost transferat la SPitalul Floreasca, unde a murit.

„Nu pacientul care a primit sângele avea nevoie de acest sânge. Era sânge total incompatibil. S-a stopat, a fost resuscitat, stabilizat, iar a doua zi a fost dus la Floreasca unde s-a şi produs decesul, în zilele următoare. Noi ştim că (asistenta n.red) a administrat sângele altui pacient decât avea nevoie. Restul personalului a respectat procedurile. Un pacient care urmează să primească sânge trebuie identificat. Dacă nu a fost întrebat dacă tu eşti x, născut atunci, de aici lucrurile pot degenera”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Spitalului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ