Share

”Coronavirusul nu există”, ar fi declarat Buzatu în cadrul CEX, potrivit G4media.ro.

La finalul lării de cuvânt, Dumitru Buzatu ar fi spus către social-democrați: ”Oricum, sunteți toți niște proști!”.

Liderii PSD de la centru și din teritoriu au avut luni o ședință online a Comitetului Executiv Național pentru a decide cum să abordeze în Parlament proiectul de lege al guvernului privind carantina și izolarea. Actul normativ a fost adoptat joi de Camera Deputaților și se află în prezent în Senat, forul decizional, unde PSD are majoritate.

Citeste si   Veronica Mitran, candidatul care se luptă pentru "eliberarea" Alexandriei: "Destul, domnilor! Ați furat suficient!"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii nu vor vota în Senat, Camera decizională, proiectul de lege al guvernului privind carantina şi izolarea până când premierul Ludovic Orban și miniștrii Sănătăţii și al Justiției, Nelu Tătaru, respectiv Cătălin Predoiu nu se vor prezenta în Parlament să lămurească aspecte din acest proiect.

“Este nepermis sa stam de o luna si sa asteptam in ultimul moment sa venim cu o lege la Parlament cand este foarte clar ca restrangerea de drepturi si libertati nu se pot face decat prin lege in Paralament”, a afirmat Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al partidului.

Citeste si   Protestatarii bulgari au instalat noi baricade în trei intersecții importante din Sofia. Intersecții blocate și în oraşele Varna şi Plovdiv

“Am incercat la Camera Deputatilor cu ONG-urile sa avem un punct de vedere transparent asupra legii. Vom incerca acelasi lucru si la Senat, atat cu CSM, cat si cu alte institutii cu atributii in respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti. Nu putem accepta si nici nu puten vota aceasta lege”, a mai spus social-democratul, mentionand ca singurul membru al guvernului care a venit sa sustina legea a fost seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Citeste si   PSD nu mai face alianțe. Gabriela Firea a anunțat candidații pentru București: Surpriză la Sectorul 2

El a atras atenția asupra faptului că, pana in prezent, la dezbaterile din Parlament nu au venit nici premierul, dar nici ministrii  Sanataii si al Justitiei.

“Nici un om politic din parte PNL (nu a venit in Parlament -n.r.). Dl. Arafat a venit si a prezentat punctul sau de vedere ca si specialist, fara sa intram in detalii privind ingradirea drepturilor si a libertatilor”, a aratat Marel Ciolacu.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ