Băsescu anunță DEZASTRUL după rezultatul alegerilor din SUA: Dacă anchilozata UE nu citește corect semnalul, acest tsunami lansat de Brexit și acum de SUAexit va mătura Europa

0
Share

Alegerea lui Donald Trump drept nou președinte al SUA, alături de votul pro-Brexit, reprezintă semnale de alarmă pe care anchilozata Uniune Europeană trebuie să le interpereteze corect. Blocul comunitar va fi măturat de un tsunami, a comentat fostul președinte Traian Băsescu, pentru B1 TV. Votul dat de americani marți, în cadrul alegerilor prezidențiale.

”Constatăm acum ce n-am fi vrut să constatăm. După Brexit urmează SUAexit. O altă țară gigantică din sistemul occidental se desprinde, prin voința propriului electorat, de sistemele politice generate de globalizare. A fost foarte important să vedem dacă în SUA va fi ales un președinte care e parte a sistemului sau e unul venit din afara sistemului.

Citeste si   Ciolacu a fost contactat de Poliție, după imaginile de la restaurant în care NU avea mască. Liderul PSD și cei de la masă, AMENDAȚI

Două mari popoare spun ”nu” acestor politici. E poate șocant, dar politicienii trebuie să înțeleagă profunzimea acestui semnal. Dacă anchilozata UE nu citește corect semnalul, acest tsunami lansat de Brexit și acum de SUAexit va mătura Europa și statele membre vor avea parte de alegeri în care liderii populiști vor deveni liderii statelor”, a declarat fostul președinte.

Citeste si   Ludovic Orban, despre amenda primită de Ciolacu și mai mulți social-democrați pentru încălcarea măsurilor anti-Covid: Au fost surprinși așa cum sunt

Băsescu anunță DEZASTRUL după rezultatul alegerilor din SUA

Acesta a explicat că este greu de stabilit măsura în care Donald Trump va influența politica externă americană. ”Trebuie așteptat momentul când Trump e instruit, să spunem, de oamenii de aparat. El vine complet din afară, spre deosebire de Clinton, depinde ce înțelegere și interpetări va da la ceea ce se numește prioritățile SUA de până acum. Oricum, nu va fi extrem de liber, dar nici nu va fi în poziția de a nu influența deciziile următoare. Trebuie așteptat pentru a vedea prioritățile noului președinte SUA.

Citeste si   Klaus Iohannis, de Ziua Armatei: Mulțumesc militarilor pentru sacrificiile făcute! Armata e un furnizor de securitate și un reper moral

Pe de altă parte, însă, nu trebuie omis semnalul dat de poporul american, care respinge oamenii din sistem, cum și cel britanic a respins rămânerea în sistem”.

Sursa: b1.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ