Share

Doi tineri de 17 ani, din Bodeasa, oraşul Săveni, au fost condamnaţi la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni de către judecătorii Tribunalului Botoşani, la capătul unui proces în care au fost judecaţi pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Ionuţ Vlad P. şi Ioan Petru A. au fost trimişi în judecată în vara anului trecut, după ce la începutul lunii mai, într-o noapte, au lovit cu pumnii şi picioarele un bărbat din sat cu care se întâlniseră pe drum. L-au bătut şi l-au lăsat în drum, fiind găsit abia a doua zi dimineaţă.

Citeste si   VIDEO Fotbal: Săndoi (Chindia) - Cu FCSB trebuie să fim disciplinaţi şi să facem cât mai puţine greşeli individuale

Inițial, când a fost găsit pe marginea drumului, una dintre ipotezele luate în calcul a fost aceea că Ionel P. a fost victima unui accident rutier, dar în urma anchetei ulterioare a rezultat că bărbatul a murit după ce a fost bătut. Mai mult, dacă la examenul extern al trupului neînsufleţit nu au fost constatate urme de violență, medicii legiști au concluzionat că moartea bărbatului a fost una violentă, acesta având ruptură de splină, hemoragie internă, fracturi costale și rupturi și contuzii pulmonare, leziunile traumatice putând fi produse prin lovire cu un corp dur.

Citeste si   O tânără de 27 de ani din DARABANI este căutată de soț!

Sentinţa nu este însă definitivă

Procesul a durat până marţi, când magistraţii Tribunalului Botoşani au decis că, în cadrul măsurii educative a asistării zilnice timp de şase luni, cei doi tineri vor trebui să respecte programul stabilit de Serviciul de Probaţiune Botoşani, nu vor avea voie se afle în locuri unde se servesc băuturi alcoolice, nu vor avea voie să se apropie unul de altul şi nici să comunice între ei. În plus, părinţii celor sunt obligaţi să plătească daune de 15.000 lei soţiei celui ucis.

Citeste si   Burleanu (FRF): Nu ne aşteptăm ca fotbalul să se oprească, ne îngrijorează însă lipsa spectatorilor, carantinarea şi numărul mare de teste


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ