În urma sesiuni de admitere din toamnă de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași locurile de la buget s-au ocupat integral, ba chiar și o bună parte din cele de la taxă

Universitatea a scos circa 220 de locuri la buget și au fost 425 de candidați care au îndeplinit condițiile pentru a-și depune dosarul pentru unul dintre locurile de la buget și 145 care au depus din start pentru un loc la taxă.

Din nefericire pentru studenții care nu au dorit să se înscrie la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” sau Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, cele 3 facultăți nu au mai avut locuri disponibile pentru admiterea din această toamnă

Citeste si   Bilanțul persoanelor INFECTATE cu COVID -19 în România a ajuns la 18.283! 496 sunt din IAȘI

Cât despre celelalte facultăți din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”,  129 de dosare au fost depuse la Facultatea de Construcții și Instalații 79 fiind la buget și 50 la taxă, 131 la Facultatea de Mecanică, dintre care 53 la buget și 70 la taxă.

Au mai fost două facultăţi cu un număr semnificativ de candidaţi pe locurile de la buget – Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, cu 62, şi Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, cu 66.

Citeste si   Specializat în “privatizările” anilor ’90, Maricel POPA „pierde” finanțările europene! Banii EUROPENI vin la pachet cu controale RIGUROASE

Facultatea care a putut ține evidența numărului de candidați a fost Politehnica datorită istemului unic de admitere creat şi implementat de TUIASI, în care un absolvent de bacalaureat poate să candideze pentru oricâte specializări doreşte din cadrul celor 11 facultăţi ale universităţii depunând un singur dosar şi plătind o singură taxă de admitere.

Citeste si   Se reînființează USL IAȘI! Este format din urmașii lui NICHITA și FENECHIU

Peste 3.600 de dosare au fost depuse la sesiunea din iulie la cele 11 facultăţi ale universităţii, inclusiv pe locurile destinate candidaţilor români de pretutindeni. În urma sesiunii din vară, TUIASI a raportat cea mai bună perioadă de admitere din ultimii 12 ani, iar cifrele de acum par să confirme trendul ascendent.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ