Share

Mare atenţie la felul în care manipulaţi banii sau obiectele de valoare în această perioadă. A păţit-o un bărbat de 90 de ani, din Galaţi, care a fost atacat pe stradă, imediat după ce a schimbat nişte euro la o casă de schimb valutar.

Pensionarul a fost trântit pe jos, iar atacatorii, printre care şi un minor, i-au smuls sacoşa în care văzuseră că are portofelul cu banii şi au fugit. Scena a fost văzută de un poliţist local în civil, care pleca de la serviciu şi care şi-a sunat colegii.

Citeste si   ANM: Cod galben de caniculă în 16 judeţe şi în municipiul Bucureşti

Bărbatul de 90 de ani tocmai schimbase trei sute de euro, bani de care avea nevoie pentru a plăti o excursie. Când a ieşit din sediul casei de schimb valutar, a fost abordat de doi băieţi care i-au cerut bani.

“Nenea, nenea, dă-ne şi nouă ceva bani!” De ce să-ţi dau eu? “Că suntem de la casa de copii.” Şi eu am plecat. M-am dus încolo, mă-nţelegeţi, au venit, m-au prins din spate, m-au trântit, am căzut jos, mi-am spart capul. Uitaţi, m-au nenorocit, domnule… Şi mi-au luat sacoşă!” – povestește bătrânul cum s-a petrecut totul.

În sacoşă bărbatul avea portofelul cu banii: trei sute de euro şi puţin peste o sută de lei. Murdar şi plin de sânge, pensionarul s-a întâlnit cu un poliţist local, care l-a ajutat, apoi acesta şi-a sunat colegii.

Citeste si   ANM: Cod galben de caniculă în 16 judeţe şi în municipiul Bucureşti

Poliţiştii atrag atenţia că, mai ales în perioada sărbătorilor, când oamenii merg mai mult la cumpărături cu sume consistente de bani ori carduri şi obiecte de valoare, hoţii pot apărea de nicăieri.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ