Un băcăuan de 85 de ani şi-a invitat prietenii în fața blocului, la vernisajul unei expoziţii

Un moment emoţionant pentru Aurel Ţuţuianu, colonel în rezervă, care locuieşte de foarte mulţi ani pe strada Bucovinei, în blocul 4.

Îmbrăcat cu o ie, cu chimir, vesel, bucuros de oaspeţi, pe care i-a invitat în faţa garajului lui de lângă bloc, unde se mai află şi acum Dacia cumpărată în anii ’70, direct din fabrică, de culoare neagră, care avea, la început, un număr format din trei cifre.

Pe o măsuţă improvizată, a aşezat diferite produse de cofetărie şi de la marketul de peste drum, o carafă cu vin alb, „din producţie proprie”, scoasă din beciul de sub garaj.

A fost militar în Ministerul Apărării, după care a trecut, prin concurs, la Ministerul de Interne.

Fost ajutor de şef de post, şef de post (singurul cu liceu, pe toată Valea Bistriţei), viaţa şi serviciul l-au purtat prin toată fosta regiune Bacău, la Taşca, Tg. Ocna, Oneşti, Adjud, apoi Bacău, unde s-a stabilit definitiv.

„Eu am credinţa că da, cine a vrut să audă, a auzit”,

„Mi-a plăcut meseria, am muncit cu drag, cu răspundere, am îndeplinit ordinele, am lucrat pentru cetăţean”, a spus Aurel Ţuţuianu vecinilor, rudelor, prietenilor veniţi să-l sărbătorească, să-l felicite pentru expoziţia lui. Mulţi dintre foştii colegi nu i-au mai răspuns la telefon: „S-or fi dus şi ei la odihnă!”,  îi scuză dl Aurel.

 Dar civismul sărbătoritului nostru nu se opreşte aici. Cu ocazia alegerilor europarlamentare, a compus un mesaj cu sfaturi pentru cei care erau pe liste şi l-a distribuit la secţiile de votare.

„Am vrut să afle de la popor ce se aşteaptă de la ei: muncă, dragoste de ţară, ajutor, înţelegere, respect pentru toate ţările, patriotism, credinţă”. Aşa a scris dl Ţuţuianu pe fluturaşi. Or fi ajuns la cine trebuie, îl întreb.

LĂSAȚI UN MESAJ