Share

Reportaj cutremurător în sudul Italiei, unde aproximativ 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiții de sclavie. Acestea sunt bătute și exploate sexual de angajatorii lor, arată o anchetă făcută de The Observer și citată de The Guardian.

“În fiecare noapte, de aproape trei ani, Nicoleta Bolos stă aproape trează pe o saltea murdară într-o încpăere din provincia siciliană Ragusa, așteptând să audă pași în fața ușii. Pe măsură ce orele trec, ea se pregătește pentru momentul în care ușa se va deschide (…) Singurul lucru de care se teme mai mult decât sunetul fermierului la ușă este amenințarea că își va pierde slujba. Așa că a îndurat fiecare noapte de viol și bătăi, în timp ce soțul ei bea până își pierdea cunoștința”, așa începe reportajul celor de la The Observer despre drama femeilor care sunt exploatate în sudul Italiei.

“Prima dată, soțul meu a fost cel care mi-a spus că trebuie să fac asta. Proprietarul fermei unde am fost angajați voia să se culce cu mine, iar dacă refuzam nu ne mai plătea și ne dădea afară”, a mai spus Nicoleta Bolos.

“Am crezut că a înnebunit, însă când am refuzat, m-a bătut. Așa că a trebuit să fac tot ce spunea șeful nostru să fac – era singura modalitate în care ne puteam păstra locurile de muncă. Când angajatorul a venit, m-a amenințat cu o armă. A spus că dacă mă mișc, o să mă împuște în cap”, a continuat românca.

În perioada petrecută la fermă, românca a povestit că angajații au stat în condiții mizere și au fost hrăniți cu mâncare de pisiciă. Noaptea, Nicoleta și alte românce erau adesea violate și abuzate.

“Când am venit aici, am crezut că este o muncă dificilă, însă decentă, într-o altă țară europeană. Am sfârșit prin a fi sclave”, mai spune femeia.

Organizația italiană pentru drepturile migranţilor Proxyma Association estimează că mai mult de jumătate dintre româncele care lucrează în serele din sudul Italiei sunt obligate să întreţină relaţii sexuale cu angajatorii lor.

Aproape toate lucrează în condiţii de muncă forţată şi exploatare severă. Mai precis, până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiții de sclavie, în regiunea Ragusa.

„Aceste femei lucrează ca sclave pe câmp şi ştim că sunt şantajate să întreţină relaţii sexuale cu proprietarii fermelor şi serelor, din cauza subjugării lor psihologice”, a explicat comandantul Carabinieri din Sicilia, Guido Volpe. “Nu este uşor să investighezi sau să opreşti acest lucru, pentru că femeilor le este, în majoritatea cazurilor, prea frică să vorbească”, a adăugat el.

Multe dintre românce lasă în ţara de origine copiii, dar și familiile pe care le întreţin şi se simt obligate să face alegeri disperate, informeaza libertatea.ro

“De unde vin eu, din Moldova românească, nimeni nu are un loc de muncă”, a explicat Nicoleta Bolos, în timp ce o alăptează pe fiica sa în vârstă de cinci luni, într-un depozit întunecat de la o fermă din provincia Ragusa.

“Salariul mediu acolo este de 200 de euro pe lună. Aici poţi face mult mai mult, chiar dacă suferi”, a adăugat ea.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

1 COMENTARIU

  1. Este de necrezut ca poate exista asa ceva,si ca unele femei accepta aceste conditii si nu pleaca sau denunta la politie.
    Dumnezeu ne a lasat liber arbitru si nu va abandona niciodata pe nimeni care traeste si i a decizii intelepte in conformitate cu vointa lui .

LĂSAȚI UN MESAJ