Share

     BCR-InnovX, programul de accelerare a afacerilor din tehnologie, se va extinde anul acesta în IAŞI, cu etape de incubare, în parteneriat cu Fab Lab Iaşi şi Şcoala Informală de IT

Vor fi derulate trei grupe de incubare de-a lungul anului, la care vor putea participa câte 20 de antreprenori. Cele mai bune start-up-uri din programele de incubare vor fi selectate în programul de accelerare de la Bucureşti.

Antreprenorii din regiunea Moldovei, se pot înscrie până la 21 februarie 2020 pentru prima grupă de incubare, denumită Start-ups, dedicată firmelor cu cifră de afaceri între 100.000 euro şi 1 milion de euro. Evenimentul oficial de lansare a programului de incubare, va avea loc pe 22 ianuarie, la Fab Lab.

Anul acesta vor fi selectate câte 20 companii pentru fiecare din cele trei categorii ale programului BCR-InnovX: Start-ups (cifra de afaceri sau finanţare atrasă de 100.000 euro – 1 mil. euro) – program de incubare 2-13 martie 2020; Grinders (cifra de afaceri sau finanţare de până la 100.000 euro) – program de incubare 15-26 iunie 2020; Scale-ups (cifra de afaceri sau finanţare de peste 1 milion de euro) – program de incubare 14-24 septembrie 2020.

Citeste si   Starea de urgență, prelungită în Cehia la finalul lunii noiembrie

„Căutăm antreprenori curajoşi care să dorească să se extindă la nivel european sau global, care vor să ştie cum să se prezinte mai bine în faţa investitorilor sau cum să facă un business plan corect. În urma etapei de incubare vom selecta 3-4 firme care vor participa ulterior în programul de accelerare de la Bucureşti şi implicit vor avea şansa să ajungă la conferinţe globale sau să atragă finanţări. Totul depinde de cât de competitivi vor fi”, a spus Daniel Dumitrescu, Director InnovX.

Citeste si   Președintele Poloniei intervine în scandalul privind legea avortului, după ce partidul său a scăzut în sondaje

     Programul de incubare va include un workshop de leadership, un altul de investiţii, un workshop de branding, un curs de redactare a unui business plan şi un program de mentorat de la antreprenori experimentaţi

 „Cred ca venise vremea să lansăm şi noi un program de accelerare pentru comunitatea de antreprenori în tehnologie din Iaşi şi regiunea Moldovei. Ecosistemul Fab Lab Iaşi – Şcoala Informală de IT –PIN Magazine va funcţiona ca un catalizator în cadrul parteneriatului cu Banca Comercială Română şi InnovX. Sperăm să vedem cât mai multe companii de succes înscrise în programul de incubare şi accelerare BCR-InnovX 2020 care ulteriorsă aibă curajul, ambiţia şi competenţele necesare unei extinderi internaţionale”, a completat Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iaşi.

Citeste si   Acuzații GRAVE ale Primarului CHIRICA. Cine sunt PERSONAJELE vizate?

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie, care dezvoltă soluţii dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligenţă artificială, învăţare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Are o curriculă adaptată companiilor cu potenţial de scalare internaţională şi o reţea globală de parteneri şi mentori cu experienţă în astfel de programe. Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace şi European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile şi costurile logistice.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ