Share

„O stea în reci nemărginiri” –  Eminescu 170

Expoziție de carte organizată de Departamentul Colecții Speciale, deschisă în perioada 14-31 ianuarie, în spațiul expozițional de la etajul I al sediului central.

În semn de prețuire și admirație, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” îl omagiază de Ziua Culturii Naționale, la cei 170 de ani de la naștere, pe „poetul nepereche”. Eminescu și-a depășit epoca și a schimbat totul în sfera poeziei, devenind un strălucit exponent al literaturii române și universale. Așa cum au spus-o exegeții operei poetului, Eminescu este valoarea absolută a culturii româneşti.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Apărut în literatura secolului al 19-lea ca „un meteor din alte lumi”, Eminescu  a creat într-un timp scurt o operă artistică cu nebănuite valențe, care, după mai bine de o sută de ani,  nu a fost încă complet descifrată.  Necunoscând terestrele hotare, creația sa a pătruns și în spațiul altor culturi prin traduceri. Primele traduceri în limbile germană, franceză și engleză sunt expuse astăzi alături de ediții bibliofile ale operei poetului.

Citeste si   5.343 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Preocuparea oamenilor de cultură, scriitori, traducători, ilustratori și tipografi de a contribui la editarea operei eminesciene este oglindită și de edițiile liliput ale poemului „Luceafărul” sau de reeditările ediției princeps care pot fi admirate de publicul larg în cadrul expoziției.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ