Share

Filiala „Ion Creangă“ este a doua deschisă în ultimii doi ani de către Biblioteca Judeţeană, fiind construită după preluarea patrimoniului bibliotecii Casei de Cultură a Sindicatelor şi completarea fondului de cărţi cu noi ediţii.

Noua bibliotecă de cartier este a şasea ca număr, şi are o suprafaţă de peste 300 mp, având aproximativ 38.000 de volume din toate domeniile, dar şi ziare şi reviste.

De asemenea, ieşenii au acces şi la o mediatecă cu peste 1.000 de filme în format DVD şi Blu-ray, dar şi posibilitatea de a accesa gratuit reţeaua Internet prin wi-fi.

În plus, filiala „Ion Creangă“ pune la dispoziţie şi un spaţiu pentru desfăşurarea de evenimente culturale, iar accesul, din acest an, pentru permisul de intrare la Biblioteca Judeţeană este gratuit pentru toate categoriile de vârstă.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Iași a subliniat faptul că

“… este foarte important că acest spațiu este redat din nou, după mulți ani, culturii și educației. Sunt de acord cu această viziune prin care aducem noi cartea aproape de tineri și de oameni în cartierele Iașului. Ceea ce încercăm să facem la Biblioteca Județeană de mai mulți ani este o invitație către ieșeni să redescopere cărțile.

Într-o lume a comunicației electronice și a internetului este necesar să nu uităm că profunzimea cunoașterii o dă întotdeana lectura cărții. Sperăm să aducem cât mai aproape de carte elevii de la școlile și liceele din Podu Roș, Cantemir, Bularga, Bucium”.

Biblioteca Județeană “Gheorghe Asachi” Iași mai are cinci filiale, acestea fiind Filiala „Vasile Alecsandri” care se adresează cititorilor din Nicolina, Frumoasa și Socola, Filiala „Mihail Sadoveanu“ pentru ieșenii din zonele Alexandru cel Bun, Dacia, Mircea cel Bătrân, Galata, Filiala „Garabet Ibrăileanu“ care deservește cititorii din zonele Păcurari, Canta și Copou.

Filiala „Ionel Teodoreanu“ deservește ieșenii din Nicolina, CUG și zonele din apropierea Iașului (Ciurea, Miroslava, Mogoșești) și Filiala “Ateneu” pentru ieșenii din Tătărași, Metalurgiei, Tudor Vladimirescu, Dancu și zonele din apropiere (Holboca, Tomești).


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ