Share

Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului  Iași este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 23 ianuarie 2020 a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul acestei instanțe, în cadrul căreia a fost dezbătut Raportul de bilanț al activității profesionale desfășurate de Tribunalul Iaşi în anul 2019.

În acest context, menționăm că Tribunalul Iași:

            –   s-a situat pe locul al patrulea în ierarhia tribunalelor din țară (după Tribunalul București, Tribunalul Dolj, Tribunalul Constanța), cu cel mai mare volum de dosare nou intrate în anul 2019, mai exact un număr de 16277 cauze;

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

            –  s-a situat pe al treilea loc, în ierarhia tribunalelor din țară (după Tribunalul București și Tribunalul Constanța), cu cel mai mare volum de activitate (adică numărul total de dosare aflate pe rol, respectiv 26553 cauze).

Tribunalul Iași a continuat să fie o instanță EFICIENTĂ din perspectiva indicatorilor de eficiență stabiliți de Consiliul Superior al Magistraturii, în funcție de care se evaluează performanța instanțelor

În fine, precizăm faptul că, analiza indicatorilor statistici conturează, per ansamblu, pentru anul 2019, o activitate generală bună atât din punct de vedere cantitativ, cât şi din perspectiva celerităţii (unde durata de soluționare a cauzelor a continuat să fie una destul de bună, ajunând la o medie de 212,2 zile/dosar/instanță) şi a calităţii (având în vedere scăderea numărului hotărârilor atacate).

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Vă comunicăm, alăturat, aspectele relevante cuprinse în Raportul de bilanţ al activităţii profesionale desfăşurate de Tribunalul Iaşi în anul 2019, material care poate fi consultat şi pe pagina de internet a Tribunalului Iași de pe Portalul instanţelor de judecată, la secţiunea „Instanța în cifre”.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ