Share

 Ilegalitatea se petrece chiar în spatele blocurilor turn ce străjuiesc bulevardul Ștefan cel Mare în zona Cubului, La Cupola

Firma de îmbrăcăminte CASA TEO, a transformat niște spații de producție într-un nou bloc de locuit, încălcând astfel proprietatea celor care locuiesc la blocul C1 de pe Ștefan cel Mare, imobil construit încă din perioada regimului comunist.

Război în centrul Iașului unde locatarii unui bloc de pe bulevardul Ștefan cel Mare se luptă în justiție să desființeze o golănie imobiliară de proporții

Este vorba despre un bloc amenajat ilegal chiar în spatele turnurilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare iar ”dezvoltatorul” este firma Casa Teo SRL.

 Pe strada Iordache Lozonschi între Facultatea de Teologie și blocul C1 de pe bulevardul Ștefan cel Mare, Casa Teo a deținut niște spații de producție organizate pe trei nivele, accesul făcându-se și prin Cupolă.

Respectivele spații de producție nu aveau nicidecum acces prin scara blocului de locuințe de pe strada Ștefan cel Mare. Însă, spațiile de producție erau lipite de blocul C1 construit pe vremea regimului comunist.

Începând cu anul 2016, când reprezentanții firmei Casa Teo au amenajat prima ”serie” de 10 apartamente, aceștia au spart ilegal pereții blocului construit în perioada comunistă pentru a crea o cale de acces spre noua lor construcție.

Deși, observă că blocul pe care vrea să-l amenajeze Casa Teo nu are cale de acces, în anul 2017 municipalitatea a emis autorizația de construire. „Se autorizează schimbare destinație din spații comerciale în spații de locuit conform certificat de urbanism nr.2831/2016 și intrare în legalitate pentru lucrările de recompartimentări interioare conform condițiilor din certificatul de urbanism nr.2340/2017”, se arată în autorizația nr. 878 din 8 septembrie 2017 emisă de municipalitate.

Anul acesta, Casa Teo a continuat aceste amenajări de apartamente și la etajul superior al clădirii în care deținea spațiile de productie.

Locatarii cer anularea autorizației

În aceste condiții, zeci de locatari ai blocului C1 au deschis acțiuni în justiție solicitând Tribunalului Iași să anuleze autorizația de construire eliberată de primărie pentru Casa Teo. În plângerea cetățenilor se arată că inițial, lucrările au demarat fără autorizație de construire dar cu toate acestea, în loc să solicite desființarea noilor amenajări primăria a ales să le autorizeze.

Pârâta SC Casa Teo SRL, a demarat lucrări de schimbare a destinației acestor imobile din spațiu comercial în locuințe individuale lucrări pentru care inițial nu a avut autorizație de construire dar ulterior a intrat în legalitate prin obținerea autorizației de construire nr.878/8.09.2017, emisă de Primăria Municipiului Iași pentru lucrări de recompartimentări interioare, se arată în plângerea locatarilor.

Însă, principalul argument al locatarilor se referă la faptul că firma Casa Teo nu deține o cale de acces și mai mult decât atât a demolat zidurile blocului C1 pentru a  realiza uși de acces către noile apartamente amenajate

“Solicităm anulatea autorizației de construire nr. 878/8.09.2017 având în vedere faptul că planșele anexe vizate spre neschimbare aferente autorizației de construirte are evidențiate uși amenajate fără acordul reclamanților afectând proprietatea acestora. Solicităm de asemenea înfundarea căilor de acces cu destinație uși realizate în peretele comun de SC. Casa Teo SRL”, au mai arătat în solicitarea adresată instanței, locatarii bloculu de pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Se mai arată de asemenea că nu a existat acordul celor 31 de proprietari de apartamente din blocul C1 pentru spargerea pereților comuni deși era obligatoriu ca aceștia sa fie întrebați.

Au ieșit din insolvență

Înființată în anul 1993, SC Casa Teo SRL este specializată în producerea confecțiilor din piele și blană naturală dar cu toate acestea după cum s-a văzut această companie vrea să-și facă și pe piața afacerilor imobiliare. Reprezentanții acestei companii au simțit probabil o oportunitate de a face bani mult mai ușor decât din vânzarea confecțiilor.

Spunem asta deoarece pe 19 iunie 2016 SC Casa Teo SRL, a intrat în insolvență înregistrând datorii de 894.689 lei. În perioada implementării planului de reorganizare compania și-a achitat însă toate datoriile evitând astfel falimentul. De aceea, în mai 2017, Tribunalul Sindic Iași a decis închiderea procedurii de insolvență pentru SC Casa Teo SRL.

Datoriile pe 2018, CASA TEO SRL, au fost de 1.387.941 lei, în condițiile în care, CASA TEO SRL, are o vechime de 26  ani, 3 angajați, 45.325 cifră de afaceri raportată în anul 2018 cu un profit de 287.015 LEI.

Acționarii Sorin PÎSLARIU și Maria Gabriela PÎSLARIU, dețin fiecare 50%, ambii fiind și administratori.

Contactați telefonic de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Sorin PÎSLARIU și Maria Gabriela PÎSLARIU, nu au răspuns. Totuși,  un angajat din cadrul CASA TEO, a comunicat reporterilor că administartorii nu sunt la birou: ”Nu pot comenta subiectul. Momentan, administratorii nu sunt la birou, voi anunța că îi căutați”.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ