Un nou Aqua Park din zona Moldovei a fost inaugurat în acest week-end la Piatra Neamț. Sfatul primarului: „Le recomand tuturor să încerce să aducă în comunitatea pe care o conduc o astfel de investiție. Ce-i drept e nevoie de credibilitate, ceea ce am avut, după cinci mandate câștigate, dar și de un gram de nebunie. Mă bucur că am avut-o”

Un nou parc de distracții a fost deschis în zona de Nord Est a țării. Ieșenii și nu numai sunt așteptați la zile de răsfăț!

Aqua Park Blue Eden sau Raiul Albastru cum mai este cunoscut a fost inaugurat la începutul acestei luni. Complexul, situat la aproximativ 6 km de orașul Piatra Neamț reprezintă o oază de sănătate, dar mai ales relaxare, întinzându-se pe o suprafață de 7000 metri pătrați.

Localitatea în care a fost ridicat parcul acvativ are urme de istorie.

Comuna a luat numele celui care a domnit în perioada 1400-1432 Moldova, respectiv Alexandru cel Bun, fiind în momentul de față o comunitate cu 5.833 de locuitori. Pentru aceștia, dar și pentru turiști, parcul de distracții a devenit un adevărat paradis.

Cine reflectă mai bine chipul omului bun cu semenii: fotograful, oglinda sau pictorul? Ei bine, în ceea ce îl privește pe Ion Rotaru, edilul local al comunei, realizările întreprinse de acesta în toate mandatele avute îl declară omul care a sfințit locul.

Anul 2017 nu va fi uitat prea curând de către locuitorii comunei Alexandru cel Bun – Viișoara. Mașini înmatriculate în diferite județe ale României trec peste covorul asfaltic proaspăt turnat având o singură destinație: Singurul Aqua Park MONTAN din zona Moldovei. Cu o investiție de aproximativ 4,5 milioane Euro, în aproximativ cinci ani, complexul a fost extins pe mai multe domenii.

Astfel, chiar în vecinătate la Aqua Park urmează să se mai construiască o sală de sport pentru elevi și un bazin de înot de dimensiuni olimpice, pentru inițiere, antrenament și susținerea competițiilor naționale și internaționale.

 

La aceste două corpuri de clădire se adaugă hotelul care se află deja în finalizare, și conform declarațiilor primarului, în toamnă își așteaptă și primi oaspeții.

Demararea construirii parcului acvatic „Aqua Park Blue Eden“, de către societatea comercială privată „Aqua Park Blue Eden“ SA, la care Consiliul Local al comunei Alexandru cel Bun este acționar principal, prin societatea proprie, „Serv Com AlBun“ SRL, a determinat creșterea interesului pentru investiții în infrastructura turistică din comună.

Sâmbătă, la orele amiezii, oameni de toate vârstele au luat cu asalt locația. Zâmbete, gălăgie și multă bună dispoziție însuflețeau parterul imobilului.

Medeea și Ana, două surori, încă eleve în ciclul primar la o instituție de învățământ din Piatra Neamț au fost lăsate cu încredere de către părinți în grija personalului parcului de distracții pentru a se bălăci și a se răsfăța.

„Ne-au lăsat părinții aici. Vom sta trei ore și ne vom distra”, au declarat fetițele.

Norocoși se pot numi cei care locuiesc în regiune. Este și cazul unui grup de tineri care după o seară petrecută în club au lăsat la recepție oboseala pentru o zi de “spa”.

„Am ieșit seara trecută în club și acum am venit să ne destindem puțin. Am auzit că vine și ploaie și chiar aveam chef de o bălăceală. În plus abia a ajuns și prietenul nostru de la Hunedoara și voiam să-l scoatem undeva”, a afirmat un tânăr.

Dacă unii nu au bătut cale lungă pentru câteva ore de relaxare, alții, au trebuit să conducă ore bune pentru un miniconcediu. Doamna Ecaterina și soțul acesteia au venit tocmai din Galați pentru câteva zile de relaxare în „Paradisul Albastru”.

“Știam că se va deschide acest complex și abia așteptam să venim aici. Noi în Galați nu avem așa ceva. Chiar țin să îl felicit pe domnul Rotaru pentru că s-a zbătut să realizeze un astfel de loc”, a spus doamna Ecaterina.

Micuța Ana s-a bucurat de asemenea de o zi de neuitat în interiorul parcului de distracții. Părinții i-au organizat fetei o petrecere de pomină. La cei opt ani împliniți, fetița a știut de la începutul acestui an că ziua ei de naștere va avea loc în acest spațiu. Și-a rugat părinții să-i realizeze dorința, iar sâmbătă, în sala de restaurant prietenii fetei îi cântau “La mulți ani!”

Nu am putut pleca din localitate fără a afla de la edilul local un sfat pe care acesta îl oferă tuturor șefilor administrațiilor locale din  România.

„Le recomand tuturor să încerce să aducă în comunitatea pe care o conduc o astfel de investiție. Ce-i drept e nevoie de credibilitate, ceea ce am avut, după cinci mandate câștigate, dar și de un gram de nebunie. Mă bucur că am avut-o”, a concluzionat Ion Rotaru, edilul local al comunei.

Dotările acestui complex:

  1. PARTER

– un topogan deschis Anaconda tip spirală h=7,5 m, înclinaţie de 11,8 % şi lungime de 65 m

– un topogan închis Anaconda tip spirală, cu cronometru, h=7,5 m, înclinaţie de 10,8 % şi lungime de 67 m

– un topogan deschis Kamikaze h=4,7 m, înclinaţie de 47,6 % şi lungime de 10 m

– un topogan deschis Family înclinaţie de 3,5 % şi lungime de 8 m şi lăţime de 2,8 m

– un bazin de aterizare 8 x 24 m, cu adâncimea de 1,3 m

– zona de bazine cu temperatura apei de 35 grade Celsius

– un bazin de 450 mp, cu adâncimea de 1,3 m, prevăzut cu paturi în apă cu jeturi de aer, bar în apă, jacuzzi, şi zona prevăzută cu valuri şi splitere de apă pentru hidromasaj

– un bazin cu apă de tratament adusă de la Sovata, 80 mp şi adâncimea de 0,9 m, prevăzută cu scaune

– un bazin cu apă de tratament adusă de la Bălţăteşti, 40 mp şi adâncimea de 0,9 m, prevăzută cu scaune

– un bazin pentru copii tip ciupercă, având adâncime de 0,45 m, suprafaţă de 35 mp

– un bazin interior – exterior de 80 mp, adâncimea de 1,3 m, cu hidromasaj

– un bazin cu apă rece

– zona saune

– o saună uscată, temperaturi între de 40-60 grade Celsius

– o saună uscată, temperaturi între de 60-80 grade Celsius

– o saună umedă cu aburi tip HamMam

– o saună tip Peştera cu paturi de apă, temperatura 40 grade Celsius

– zona de recepţie – intrare

– recepţia

– mini magazin cu produse specifice

– seifuri pentru securizarea valorilor

– zona WC

– zona de vestiare şi cabine de schimb pentru persoanele cu dizabilităţi şi camera de prim ajutor

– acces etaj

– o scară

– un lift

  1. ETAJ:

– zona de vestiare şi cabine de schimb pentru 1.090 persoane

– 4 cabinete medicale pentru diferite afecţiuni

– un restaurant pentru 72 persoane

– o bucătărie

– o cameră pentru administrator şi magazie

– Vestiar şi WC pentru personalul administrativ

– WC şi duşuri

– spaţiu prevăzut cu uscătoare de p[r şi oglinzi

– birou pentru administratorul de complex

  1. ANEXE

– spaţiu de parcare pentru 200 de autovehicole

PREŢURI:

– ADULŢI – 3 0RE – 36 LEI

– COPII SUB 5 ANI – GRATIS

– COPII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 5 – 15 ANI – 3 ORE – 18 LEI

DUPĂ ORA 19.00

ADULŢI – 1 ORĂ – 12 LEI

COPII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 5 – 15 ANI -1 ORA -6 L EI

ORA 09.00 – 21.00

ADULŢI – 70 LEI

COPII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 5 – 15 ANI – 35 LEI

PENSIONARI CU PENSII PÂNĂ LA 1.000 LEI 1 0RA – 8 LEI

GRUPURI DE LA 10 PERSOANE

ADULȚI – 10 LEI /ORĂ

COPII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 5 – 15 ANI – 5 LEI /ORĂ

ABONAMENTE 10 INTRĂRI LUNĂ

ADULŢI – 3 0RE – 250 LEI

COPII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 5 – 15 ANI 3 ore -125 LEI

ABONAMENT 20 INTRĂRI

ADULŢI PE LUNA – 3 ORE – 400 LEI

COPII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 5 – 15 ANI – 3 ORE – 200 LEI

PENSIONARI LUNI – VINERI ÎNTRE ORELE 9.00 – 14.00 – 1 ORĂ – 8 LEI

CETĂŢENI AI COMUNEI

ADULŢI – 3 ORE – 30 LEI

COPII CU VÂRSTA CUPRINSĂ ÎNTRE 5 – 15 ANI -3 0RE -15 LEI

PETRECERI / ANIVERSĂRI SAU ALTE EVENIMENTE

ADULŢI – 3 ORE – 30 LEI

COPII – 3 ORE – 15 LEI

Dacă v-am stârnit curiozitatea de a vizita regiunea, trebuie să știți că în zonă sunt și foarte multe pensiuni.

Reporterii Bună Dimineața Iași au stat de vorbă cu un Ioan Oatu, manager al unor pensiuni de patru stele aflate la câțiva metri distanță de Aqua Park Blue Eden.

Pensiunile Aurora și Raluca se află în localitatea Alexandru cel Bun, la 27 km de Durău, și oferă WiFi gratuit și parcare privată gratuită. Pensiunile pun la dispoziție grătar, terasă și un loc de joacă pentru copii, iar oaspeții pot savura diverse băuturi la bar.

Anumite unităţi de cazare au baie proprie cu cadă spa, iar altele, articole de toaletă gratuite şi uscător de păr. Proprietățile oferă TV cu ecran plat cu canale prin cablu, recepţia proprietăţii are program nonstop, iar oaspeţii pot juca tenis la pensiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ