Dl. Mihai Chirica este dator ieșenilor să ofere imediat explicații după ce presa de investigații din Iași a relatat că acesta și-a mai achiziționat o altă casă într-un cartier de lux al Iașului

Asta la nici 2 luni de la scandalul național când s-a aflat că a mai achiziționat o altă proprietate de 250.000 pe numele copilului de 11 luni, pe lângă alte 3 proprietăți evaluate fiecare la peste 250.000 euro, dobândite ori prin donații suspecte, ori aparținând rudelor care habar nu aveau de ele.

Nu poți să vânturi un sfert de milion de euro la fiecare 3 luni, fiind totuși funcționar public, iar opinia publică să accepte că totul este normal și nu s-a întâmplat nimic ieșit din comun. Nu, așa ceva nu este normal nicăieri în lume!

Înțelegem toți că sărăcia nu este o virtute, dar să acumulezi alături de familia ta proprietăți ce depășesc astăzi cu mult valoarea de 1 milion de euro, în condițiile în care ai fost toată viața funcționar public este de neacceptat. Acesta nu este sigur o virtute, este opulență și tupeu.

Această ”ofensivă” imobiliară a primarului, care, plecând de la veniturile sale din ultimii ani nu poate fi explicată decât prin activități netransparente, are efecte directe asupra calității actului administrativ de care beneficiază ieșenii.

Nu poate fi întâmplător că mai toate ițele acestor achiziții imobiliare se leagă de abonații la banii publici ieșeni, ori de cei care au primit terenuri publice valoroase prin diverse schimburi aprobate de primărie.

Toată această îmbogățire ”în umbră” a primarului Chirica s-a realizat folosindu-se de funcția sa de primar. În paralel, orașul este sufocat de delăsare, banale reabilitari de străzi, executate de cei apropiați de primar, care în mod normal ar dura câteva luni, se lungesc în cvasi-totalitatea lor la peste 3 ani, aducându-ne la disperare.

De aceea, primul lucru ce trebuie sa îl facă domnul primar acum este să explice cu pixul în mână cum a reușit asemenea înavuțire. Poziția pe care o ocupă înseamnă în primul rând transparență.”

Marius Bodea, Deputat PNL Iași

LĂSAȚI UN MESAJ