Share

“În primă fază, mă așteptam să gasesc un om care zbaiară, care amenință și care spune că vrea să “paradească o țară întreagă”. Și l-am găsit”, a spus Bogdan Muzgoci, precizând că procurorul Negulescu a încercat pe parcursul interviului care a durat 14 ore “să schimbe firul discuției și chiar să facă pe victima”. 

Cu toate astea, acesta nu a putut evita răspunsurile la întrebările jurnaliștilor, nici măcar a celor mai puțin comode. Au existat chiar și momente de furie, povestește Muzgoci, dar și momente când gesturile au spus mai mult decât cvintele rostite de controversatul procuror: “O să vedeți un procurer “Portocală” pe care nu l-ați mai văzut. (…) De data asta el a fost pus în fața acelei lumini deloc confortabile, de intimidare am putea spune, pe care o folosesc anchetatorii în procesul de anchetă. (…) Iulian Leca (celălalt jurnalist Realitatea PLUS care a realizat interviul -n.r.) a insistat pe anumite puncte”.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Jurnalistul a insistat asupra faptului că procurorul Mircea Negulescu era obișnuit “să fie de cealaltă parte a luminii (cu referire la anchetele pe care acesta le-a instrumentat – n.r.)”, precizând că lucrurile au stat altfel în cazul acestui interviu și subliniind, în context, că “este foarte greu să spargi bariera și să obții ce vrei să obții de la un om”.

“După foarte multe ore de interviu, am simțit că voia să se ferească. Am simțit și teamă, și neîncredere (…). A fost ca un joc de șah cu mutări extraordinare și de o parte, și de alta pe care fiecare l-a jucat”, a arătat Muzgoci.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

Mai mult decât atât, Bogdan Muzgoci promite că în ediția explozivă din această seară vor fi făcute  “dezvăluiri incredibile despre unul dintre personajele cheie din politică, o persoană care face și desface alianțe după bunul plac și pentru propriul interes. Un personaj care, de-a lungul timpului, a iritat întreaga clasă politică din România, dar și pe români care, bineînțeles, l-au și taxat într-un anumit moment. O să vedeți de ce. O să vedeți și ce ascunde și cât de mare e banul furat din bugetul statului pentru că acolo este, de fapt, marea problemă. Ce știu și ce vor să arate unii procurori este doar o mică parte din ce s-a furat. S-a furat și se fură în continuare pe bandă rulantă. Un interviu fără mănuși”.

Citeste si   Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

În ceea ce privește posibila încercare a procurorului de a poza într-o victimă, jurnalistul a spus: “Nu știu dacă a jucat rolul victimei sau chiar el așa se simte. (…) La mijloc ar putea fi și o formă de frustare. (…) Frustarea, frica – toate te fac să vorbești”. 

Bogdan Muzgoci a mărturist că primul lucru pe care l-a făcut în calitate de jurnalist atunci când a văzut casa modestă în care locuiește procurorul, respectiv un apartamentu simplu cu două camere, a crezut că este “tras pe sfaoară”, așa că l-a testat. 

Întrebat cum ar sumariza interviul realizat alături de colegul său, Iulian Leca, Bogdan Muzgoci a răspuns: “Audierea lui Negulescu, așa i-aș spune”.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ