Share

O bună parte din retorica PSD a fost centrată pe ideea că tinerii vor schimba fața PSD. Actualul deputat Bogdan Petru Cojocaru, liderul TSD Iași (organizația de tineret a PSD) arată cât de departe este PSD de acest deziderat.

Bogdan Petru Cojocaru este considerat omul lui Maricel Popa în PSD, fiind în bune relații și cu Cristian Stanciu. Oricum, Maricel Popa s-a lăudat peste tot că el ” a făcut doi miniștri”, referindu-se la lobby-ul politic făcut pentru ca Bogdan Petru Cojocaru și Tudorel Toader să ajungă miniștri. Tudorel Toader a fost susținut în realitate de Călin Popescu Tăriceanu, iar Bogdan Petru Cojocaru a ajuns pe o poziție de top la PSD datorită foștilor membri ai PSD, Cătălin Ivan, Codrin Ștefănescu și datorită lui Cristi Stanciu.

Cristi Stanciu și Codrin Ștefănescu sunt foști membri ai PRM. Cristi Stanciu l-a convins pe Gheorghe Nichita să-l propună pe Bogdan Cojocaru consilier județean, abia apoi, relația Cristi Stanciu-Bogdan Cojocaru generând ascensiunea lui Maricel Popa la CJ Iași.

De la postul de minstru, Bogdan Petru Cojocaru a trecut pe la ANCOM, apoi a devenit deputat, prin vacantarea postului lui Tudor Ciuhodaru, actual europarlamentar,  totul datorită faptului că Bogdan Petru Cojocaru a fost angajat al Grupului Maguay, căruia i-a deschis calea spre contracte publice de top ca valoare financiară și importanță strategică și a avut susținere în PSD Iași.

În prezent, actualul deputat Bogdan Petru Cojocaru dorește să rămână și în noua legislatură parlamentară 2020-2024 deși, în cele 16 luni cât a fost deputat (mai 2019-octombrie 2020) abia a avut 3 interpelări și numai una pentru Iași, în privința calității aerului din oraș.

Cokctail-ul exploziv ”firmă privată-post la stat-contracte cu statul”, rețeta lui Bogdan Petru Cojocaru

Bogdan Cojocaru a fost angajat, în intervalul iulie 2012- ianuarie 2018 la compania iSYS Professional, Ploiești, parte Grupului Maguay. Compania se ocupă cu dezvoltarea și întreținerea softurilor, comercializarea și implementarea soluțiilor IT, consultanța IT.

În perioada în care a fost  titularul portofoliului Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Bogdan Cojocaru nu a mai lucrat la firm dar din decembrie 2018 și până ianuarie 2019 a revenit la firma unde lucrasse, pentru că ”își pusese ploile”, cu un ordin controversat care dădea firmei de suflet șansa să încheie contracte cu instituțiile cu profil de apărare:

În contextul internațional actual, în vederea gestionării riscurilor la adresa securității naționale, precum și asigurării unui management unitar și eficient privind prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență și de criză, se impune ca instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, precum și forurile care le coordonează activitatea, să adopte, conform competențelor stabilite, o serie de măsuri care să asigure gestionarea unor astfel de situații.

O măsură importantă în acest sens o constituie consolidarea rezilienței comunicațiilor destinate sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, precum și asigurarea continuității guvernării prin implementarea conceptului de reziliență în situații de criză”, se arată în ordinul dat de MCSI în anul 2018”.

Așa se face că Ministerul Afacerilor Interne (MAI),  Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS),  Direcția Generală Anticorupție (DGA). Poliția Locală a Sectorului 1,  mai multe unități militare, au devenit clienți fideli în contracte derulate pe bani publici ai firmei la care lucrase Bogdan Cojocaru. Imediat cum a părăsit MCSI,  în luna noiembrie 2018, DGA  a ales să semnezeu un contract de furnizare a stațilori de lucru fixe și mobile, în valoare de aproape 100 000 lei.

Citeste si   Violeta Alexandru, mărturii după ce s-a infectat cu virusul: ”NU e de glumit. Eu m-am simțit bine, dar am avut o ușoară pierdere de gust și de miros”

STS a semnat un contract de peste 4,2 milioane lei în octombrie 2019 pentru furnizarea echipamentelor de recunoaștere optică. În decembrie 2019,  Poliția Locală a Sectorului 1 a deschis punga cu bani, scoțând 9 milioane lei, tot către Maguay Computers SRL.

Achizițiile anuale ale Maguay Computers SRL au depășit 26 milioane lei în 2919 din 400 contracte cu statul, timp ce în 2020, până acum s-a depășit pragul de 4, 4 milioane lei. Firma are o vechime de 21 de ani. Cifra de afaceri a fost de peste 74 milioane lei iar profitul din 2019 a depășit suma de 570 000 lei, având 38 angajați.

Este an electoral iar grupul Maguay are conexiuni cu fugarul Sebastian Ghiță

Maguay Impex SRL a obținut în ultimii trei ani contracte cumulate de 570 000 RON.Cel mai notabil contract a fost cu Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița de peste 20 000 RON.

În luna iulie 2020, MAI a devenit client al firmei care l-a angajat pe Bogdan Cojocaru, oferind nu mai puțin de 1,6 milioane lei. Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) avea nevoie să dezvolte și să implementeze un sistem de identificare și recunoaștere facială în valoare de peste 334 000 lei, evident, tot Maguay Computers SRL.

Citeste si   Premierul Orban, în vizită la Institutul Cantacuzino, care lansează pe piaţă primul lot de produse imunostimulatoare

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a încheait un contract de aproape 17 000 RO,  orașul Jimbolia unul de 350 RON, Regia Autonomă ”Monitorul Oficial” un contract de aproape 34 000 RON. În 2020. Registrul Auto Român, spitale din Bacău, Câmpina, IPJ Sălaj au fost clienți ai acestei firme, contractile fiind între 150 RON și 10 000 RON. ”Tunurile” vin de la Ministerul Transporturilor, cu un contract de peste 4,2 milioane lei și județul Bacău cu un contract de 120 000 RON.

Insitutul Național pentru Fizica Pământului a oferit un contract de 4000 RON. Nu suma contează, cât instituția care îl oferă, una esențială pentru cercetarea seismologică românească și pentru siguranța locuirii în România. Și Institutul de Cercetări Asupra Metalelor Neferoase a oferit un contract modest ca sumă, dar important ca valoare strategică.

Numele care apar în adinistrația acestui grup sunt Pughin Eduard Ion (Maguay Computers), Pughin Corvin Gabriel și Pughin Pavel (Maguay Impex)

Pughin Eduard Ion a pus mâna la propriu pe 14 milioane lei, valoarea contractului cu STS de furnizare în octombrie 2019 a tabletelor SIMPV folosite la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. Mai exact, câștigătoarea contractului a fost asocierea format din firmele S.C. MAGUAY COMPUTERS S.R.L.S.C. WORLD PROFESSIONAL SERVICES S.R.L. S.C. WORLD PROFESSIONAL SERVICES S.R.L. este noul nume al Teamnet World Professional Services SRL, firmă care face parte din așa numitul system ”suveică”, pe care l-a ”brevetat” fugarul Sebastian Ghiță.

Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR) a anunțat că  grupul Teamnet, înființat de Sebastian Ghiță în anul 2001,  ocupă unul  primele locuri ale topului companiilor care au semnat contracte cu statul în domeniul IT.

În perioada 2001-2015, companiile care compun Teamnet au semnat un număr de 26 de contracte cu nu mai puțin de 17 autorități, contractile totalizând 57,3 milioane euro.

În anul 2015, procurorii DNA auinstituit  sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv pe conturile frimei Teamnet, suspectate că ar fi controlate de Sebastian Ghiță prin interpuși. După ieșirea lui Sebastian Ghiță din scenă, au devenit acționari International Finance Corpo­ration (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, și Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre.

Citeste si   Iohannis: „Românii nu s-au infectat pentru că au venit la vot, ci pentru că mulți nu au respectat restricțiile”

La începutul lunii martie 2017, directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, și administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, au fost puși sub control judiciar într-o nouă anchetă al cărei subiect este Sebastian Ghiță, acuzat că a solicitat peste 5 milioane de lei unor firme IT pentru a facilita contracte  cu Ministerul Economiei, Ministerul Mediului sau cu Transelectrica.

Corvin Gabriel Pughin are interdicție de la DNA de a participa la licitație, decizia nefiind însă definitivă (https://gazetadecluj.ro/sts-a-tras-primul-tun-pentru-alegerile-prezidentiale-o-firma-conectata-la-sebastian-ghita-si-alta-care-are-interdictie-sa-participe-la-licitatii-au-luat-contractul-de-14-milioane-de-lei-pentru-tablete/).

După două luni în care ”a trecut pe acasă”, adică pe la firma unde lucrase, Bogdan Petru Cojocaru a aterizat la ANCOM, instituția controlată de fostul premier Sorin Grindeanu, care a revenit în prezent ca lider de top al PSD.

În mai 2019, Bogdan Petru Cojocaru l-a ”prins pe Dumnezeu de picior”, prin plecarea deputatului Tudor Ciuhodaru la Bruxelles, ca europarlamentar ales, Bogdan Petru Cojocaru fiind ales deputat de Iași.

Bogdan Petru Cojocaru, o unealtă a ”băieților deștepți din IT” a rămas contrar statutului PSD la Tineret și a devenit ilegal Președinte executive al PSD Iași-municipiu

Statutul PSD interzice ca funcțiile de conducere la Tineret să fie date celor ce au depășit vârsta de 35 de ani, iar Bogdan Petru Cojocaru are 37 de ani. În dispreț față de lege, deși Paul Boișteanu titularul postului de președinte executiv al Organizației Municipale PSD nu a demisionat, Bogdan Cojocaru a ajuns să îi ocupe locul.

Bogdan Petru Cojocaru se lăuda la începutul anului 2020 cu ”scăderea numărului se pensionari”, ceea ce înseamnă în fapt moartea celor ce nu se mai regăseau în 2020, în raport cu 2019. Supranumit ”Bulă” de către cunoscuți pentru că habar nu are ce spune și ce face, Bogdan Petru Cojocaru este o unealta în mâna „băieților deștepți din IT„.

El este omul care a dat contracte care țin, până la urmă de siguranța națională unor firme cu acționariat dubios și certate cu legea. Nu se știe ce mai au de gând cei care-l împing iar în Parlament pe Bogdan Petru Cojocaru, în ce comisii ar putea lucra și ce ar putea controla prin votul său.

A devenit evident că nu numai Maricel Popa i-a fost ”naș” în politică ci și cei care, din grupul de firme amintit mai sus, l-au împins în politică pentru a le oferi contracte avantajoase cu statul.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ