Crăciunul se apropie cu paşi repezi.

Cei mici au început deja să pregătească scrisorile adresate Moşului cu listele de daruri pe care şi le doresc.

Şi cum într-o familie nu poate fi conceput Crăciun fără brad, perioada premergătoare sărbătorilor este tocmai prilejul potrivit pentru achiziţionarea pomului sub care sînt aşteptate darurile în noaptea magică. Pentru a nu intra în criză de timp, părinţii grijulii pot să se intereseze din timp de oferta de pomi din acest an.

Citeste si   Suceava: Spitalul Judeţean s-a redeschis luni cu sectoare non-COVID; sunt 168 pacienţi COVID internaţi

Din păcate însă,  în România, brazii “eco” pe care îi poţi doar închiria, folosi în anumite condiţii pe perioada Crăciunului şi ulterior returna nu au crescut în preferinţele cumpărătorilor.

Este foarte adevărat şi faptul că, la rândul ei, oferta de brazi “eco” a rămas la un nivel nesemnificativ.

Aproape 36.000 de pomi de Craciun sunt recoltati din culturi dedicate, precum cele sub culoarele electrice, din operatiunile silvice de rarituri, prin indepartarea arborilor tineri care impiedica dezvoltarea padurii din care provin.

Citeste si   EVOLUȚIA pandemiei în județul SUCEAVA! Au fost efectuate 20.474 de TESTE , iar 2.529 persoane s-au VINDECAT

Peste 25.000 sunt puieti ornamentali, din pepinierele proprii, acestia putand fi vanduti cu radacina protejata sau direct in ghivece, urmand sa atinga dimensiunile pomilor de Craciun in timp de sapte ani.

Cei mai multi puieti ornamentali de brad provin din pepinierele Romsilva din judetele Suceava, Ilfov, Prahova si Cluj.

Preturile de vanzare sunt aceleasi ca in ultimii ani – pentru pomii de Craciun recoltati din regenerari naturale, intre 10 si 30 de lei, in functie de specie si inaltime, iar pentru pomii cu inaltimea de peste 3 metri, considerati comenzi speciale, preturile sunt stabilite de directiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru inaltime.

Citeste si   1 Iunie/ Medeea Marinescu: Buftea a fost Disneylandul copilăriei mele

Pentru puietii ornamentali, preturile variaza intre 30 si 200 de lei.

Vanzarea pomilor de Craciun se face de catre fiecare directie silvica in parte, in functie de comenzile primite de la agentii comerciali, sau direct catre persoanele fizice.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ