În plin scandal cu PSD Iași, Primarul Chirica a reușit să realizeze o alianță cu liberalii ieșeni din Consiliul Local

Cei drept nu cu toți! Mai exact Chirica a reușit cumva să îi “motiveze” pe doi dintre liberalii ieșeni care activează în Consiliul Local Iași.

Ciprian Bostan este unul dintre aceștia.

Speța în care liberalul l-a susținut pe față pe Chirica s-a petrecut cu prilejul numirii unui nou consilier local al PSD in locul lui Gabriel Harabagiu.

Ciprian Bostan i-a făcut jocul lui Mihai Chirica deși, cu siguranță situația i s-a explicat destul de clar în interiorul PNL.

Cu bună știință, Ciprian Bostan a votat pentru blocarea acestei decizii în prima ședință a Consiliului Local când, potrivit legii, această înlocuire ar fi trebuit să se producă.

În acest moment, chiar dacă decizia se va lua în următoarea ședință de CL, ea va fi cel mai probabil atacată de executivul primăriei Iași pentru că va încalca prevederile legale.

Din acest punct de vedere Bostan a încălcat chiar și decizia luată de însuși Președintele Orban

În nenumărate rânduri, Orban le-a solicitat liberalilor să voteze favorabil aceste schimbări care se produc în consilii. Este o atitudine democratică și este totodată o palmă dată psd-iștilor care încalcă aceste prevederi legale pe tot cuprinsul României.

Această decizie venită de la vârful PNL este respectată la Consiliul Județean Iași, dar nu și la Consiliul Local!

Probabil oferta lui Mihai Chirica a fost de nerefuzat!

Al doilea defector se pare că este tocmai liderul consilierilor locali liberali 

Proiectele legate de schimburile de terenuri pregatite de executivul Primăriei au fost propuse pentru amânare în cadrul ședinței de consiliul local, chiar de către consilierul local Eduard BOZ! Asta în condițiile în care tocmai liberalii au fost cei care au ieșit public cu neregulile ridicate de aceste schimburi.

Cu alte cuvinte, Boz în loc să prezinte aceste nereguli s-a transformat în consilierul lui Chirica ajutându-l pe acesta să le scoată de pe ordinea de zi!

Ce să înțelegem de aici, că în timp ce Bodea luptă împotriva corupției din Primăria Iași, Boz și Bostan le susțin și le acoperă?!

O situație cu totul și cu totul dubioasă!

Situația juridică a acestor terenuri trebuia explicată de liderul opoziției! Dar acesta a mușamalizat efectiv cazul! Iar fapta lui Boz este cu mult mai gravă decât a lui Bostan!

În timp ce Bostan l-a protejat pe Chirica în raport cu PSD, încălcând spiritul legii, Boz a ales să nu prezinte public neregulile pe care le cunoaște din activitatea Primăriei!

În această situație PNL Iași are o mare problemă în condițiile în care Eduard Boz, liderul de grup și Ciprian Bostan, membru în comisia de urbanism simulează opoziția!

Dacă cei doi mai rămân în Consiliul Local înseamnă că PNL Iași simulează OPOZIȚIA

Boz și Bostan trebuie să iasă public și să explice ieșenilor de ce au procedat cum au procedat și pe cine reprezintă de fapt!?

În această situație și Iașul are o mare problemă dacă interesele unor grupuri nelegitime au ajuns să fie mai presus de interesele comunității și ale orașului!

Curând, ceea ce vor înțelege cei doi, pe propria piele, este că Mihai Chirica pur și simplu i-a folosit!

Vor înțelege tot pe propria piele că indiferent care a fost “motivația” Chirica nu va onora înțelegerea. Pentru că nu este în natura lui să o facă.

Pe de altă parte, tocmai au dat cu piciorul celor care au crezut în ei și care își vor retrage sprijinul.

Într-un fel sau altul cei doi vor înțelege în curând care sunt efectele duplicității!

LĂSAȚI UN MESAJ