Share

Atacatorul era născut în Marea Britanie și a fost cercetat de MI5, fiind suspectat de extremism violent, a declarat Theresa May în fața Parlamentului britanic.

În mod inexplicabil, el nu se afla însă în vizorul serviciilor de securitate în prezent.

Premierul britanic a subliniat că acesta a acționat pe cont propriu și că nu există informații despre iminența unui nou atac. Autoritățile britanice încă nu au dat publicității numele teroristului.

UPDATE 12.35: „Nu ne temem. Nu vom ceva în fața terorii” –  sunt primele cuvinte rostite de Theresa May, în fața Legislativului.

„Vreau să mulțumesc în numele celor care ne-au transmis mesaje de solidaritate. Ce s-a întâmplat ieri în parcul Westminster ne îngrozește pe toți.  Vă pot spune că ieri că un singur atacator a condus cu viteză pe trotuarul de pe podul Westminster. A ucis trei persoane și a rănit 40”, a continuat premierul britanic. Theresa May a afirmat printre victime se numără trei francezi, doi români, un german, un polonez, un irlandez, un chinez, un american, un italian, doi greci și patru cetățeni sud-coreeni.


CITEȘTE ȘI …

Omorâtă în timp ce mergea să îşi ia copiii de la şcoală! O profesoară de 43 de ani, printre victimele atacului de la Londra


UPDATE 12.30: Scotland Yard a anunțat că încă o persoană a fost arestată în legătură cu atacul de la Westminster. În total, opt persoane au fost reținute de autoritățile britanice la câteva ore după atacul din centrul Londrei,informează libertatea.ro.

Citeste si   Belarus: Lukaşenko spune că nu este interesat să fie recunoscut ca preşedinte de Occident (AFP)

UPDATE 11.30: Parlamentarii britanici au ținut un moment de reculegere în memoria celor patru persoane decedate în urma atacului de ieri.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ