Guvernul condus de Theresa May va primi o perioadă de tranziţie de 21 de luni, pentru a ajuta companiile să se adapteze la ieşirea Marii Britanii din UE, care va avea loc în martie 2019

Am o veste bună pentru premierul Theresa May.Tocmai le-am recomandat liderilor noştri să aprobăm, de principiu, acordul privind perioada de tranziţie. Este important – mai ales pentru cetăţenii şi companiile noastre – să avem acest timp suplimentar, astfel încât toată lumea să fie pregătită pentru impactul real al Brexit”, a spus Tusk.

Citeste si   SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 10 aprilie

Donald Tusk, președintele Consiliului European, spune că liderii din Europa îi vor propune Marii Britanii un acord de tranziţie post-Brexit, dar guvernul de la Londra trebuie să îşi onoreze angajamentele asumate privind frontiera irlandeză şi Gibraltar.

În același timp, Trusk a avertizat însă că acest acord va intra în vigoare numai dacă cele două părţi vor conveni asupra viitorului statut al frontierei irlandeze şi al Gibraltarului – teritoriu britanic de peste mări.

Citeste si   Coronavirus: Armata SUA anunţă că epidemia de COVID-19 nu i-a afectat capacitatea de luptă

Spania şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care acordul de tranziţie post-Brexit ar afecta cererile sale privind teritoriul britanic Gibraltar, situat în apropiere de coasta sudică a Spaniei.

Spania a cedat Gibraltarul către Marea Britanie în 1713, dar îl vrea acum înapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ