Share

Militarii Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt” au sărbătorit împlinirea a 140 de ani de la înființarea acestei structuri militare. Săptămâna aceasta au fost organizate mai multe activități pentru a marca momentul, ultima având loc astăzi pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și constând în ceremonia militară de decorare a Drapelului de Luptă al Brigăzii.

În semn de apreciere a „înaltului profesonalism și a rezultatelor remarcabile obținute de personalul unității în îndeplinirea misiunilor specifice încredințate pe timpul desfășurării procesului de instrucție pentru luptă și al pregătirii profesionale, precum și pe timpul executării misiunilor din teatrele de operații”, în noiembrie 2016, președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de pace, Drapelului de Luptă al Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”. Ordinul a fost înmânat de către maior dr. Ioan Manci, comandantul Diviziei 4 Infanterie GEMINA.

„Suntem o armată modernă și bine pregătită, membră a celei mai puternice alianțe militare din lumea civilizată. Suntem urmașii unor militari care au avut un cuvânt de spus în toate războaiele purtate. Suntem membri respectați ai comunităților din care facem parte și pe care le-am sprijinit întotdeauna la nevoie. Mulțumesc tuturor militarilor Brigăzii pentru modul exemplar în care și-au îndeplinit, își îndeplinesc și, cu certitudine, își vor îndeplini misiunile”, a declarat Ioan Manci, fost comandant al Brigăzii din Iași în perioada 2006 – 2009.

Alături de cadrele militare și de înaltele fețe bisericești, la eveniment au participat primarul Mihai Chirica, prefectul Marian Grigoraș și alți reprezentanți ai administrației publice locale și ai Armatei Române.

„Momentul de astăzi este important pentru noi pentru că Drapelul de Luptă al Brigăzii a fost decorat cu cea mai înaltă distincție militară din sistemul de decorații național, Virtutea Militară în grad de Cavaler. Suntem onorați pentru cinstea care ni s-a făcut și pentru recunoașterea publică a faptelor înaintașilor noștri și a faptelor pe care noi, cei de față, încercăm să le realizăm. De asemenea, consider că este o mare responsabilitate. Trebuie să dăm în continuare dovadă de profesionalism și suntem obligați să ne îndeplinim la standardele cele mai înalte misiunile pe care le avem și le vom mai avea”, a afirmat colonel dr. Dragoș Iacob, comandantul Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”.

„Aş vrea ca, prin această ceremonie a decorării Drapelului de Luptă al Brigăzii 15 Mecanizate Podul Înalt, fiecare ieşean să înţeleagă rolul sfânt pe care Armata Română îl are în păstrarea unităţii şi independenţei ţării noastre. Să nu uităm niciodată că nu am fi aniversat niciodată centenarul făuririi României dacă nu ar fi existat curajul şi sacrificiul ostaşilor români, care, cu arma în mână, au luptat pentru fiecare palmă din pământul sfânt al patriei. Dumnezeu să ocrotească ostaşii ieşeni, să le ţină inima puternică şi curajoasă, pentru a ne fi pavăză şi model de bărbăţie!”, a transmis primarul Mihai Chirica.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ