Share

 

În ultimele zile, Capitala a înregistrat record după record de noi cazuri de infectare, iar, dacă numărul de îmbolnăviri rămâne constant, Bucureștiul ar putea fi carantinat. Prefectul Capitalei a anunțat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS că este optimist, iar carantina este încă departe.

„În momentul în care se va constata o constanță a depășirilor ratei de incidență de peste 3, atunci  Comitetul Municipal poate solicita Comitetului Național poate solicita impunerea unei stari de carantina. Speranta noastra este ca după o evolutie crescatoare, aceasta rata sa ajunga la un palier si sa scada. Este spre binele bucureștenilor. (…) Este in jur de 2,30 (rata de incidență – n.red.). (…)  Foarte aproape. Gândiți-vă ca si atunci când era în jur de 1,5 era jumătate. Totuși evoluția a fost lentă și, să nu uităm, că în Europa e o recrudescență a valului de pandemiei cu acest SARS-CoV-2”,  a declarat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Citeste si   Demisie de răsunet în PSD. Nicolae Șerban a făcut anunțul:"Este ca și cum la Mondiale în 94, România îl scotea pe Hagi"

Între timp, vicepimarul Capitalei îl contrazice pe prefect și spune că, potrivit evoluției virusului, în doar câteva zile Capitala ar putea fi închisă.

„Lucrurile sunt foarte aproape de a atinge limita cu siguranta. ( si eu si dl cojanu nu poate sa rasp cca e angajatul unui guvern s a recunoasca dar miercuri sapt viitoar vom fi la aceasta cotă”, a declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, la Realitatea PLUS.

Vineri, pentru a doua zi la rând în România au fost raportate peste 3.000 de noi cazuri de COVID-19, mai exact 3.186, iar bilanțul a ajuns la 148.886, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategică.

TOPUL ratei de incidență a infectărilor COVID-19 în județe

Pentru prima dată în ultimele opt luni, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în țara noastră, autoritățile au inclus în raportarea zilnică și rata de infectare cumulată la 14 zile. Potrivit datelor transmise vineri, în Capitală și în 7 județe este depășit pragul de 1,5 al coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori.

Citeste si   Continuă scandalul pe voturile de la Sectorul 1. Judecătoarea Crețeanu, mărturisiri uluitoare despre sacii cu voturi

București – 2,28Alba – 1,98Vâlcea -1,98Iași – 1,80Bacău – 1,72Teleorman – 1,62Neamț – 1,62Vaslui – 1,59

În ce condiții se decide CARANTINAREA sectoarelor. Rata incidenței COVID-19 in fiecare sector al Capitalei 

Prefectul a anunțat joi că va solicita situația ratelor incidențelor defalcată pe sectoarele din București.

„O vom solicita. Deocamdată, incidența este dată pe București. „Ieri era 1,86”, a declarat joi, 8 octombrie, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu. 

Gheorghe Cojanu a spus că este posibilă și carantinarea sectoarelor dacă evoluția epidemiei de COVID-19 și numărul cazurilor confirmate o vor impune. 

Întrebat dacă incidența va fi mult mai mare într-un sector, prefectul a spus că în acest caz este posibilă carantinarea sectoarelor: „Bineinteles. Carantinarea sectoarelor e posibilă. Ieri (miercuri, 7 octombrie – n.red.) m-a intrebat cineva daca se poate face carantina mai asa, mai pe cartiere. E mai dificil, dar dacă se va impune, vom face și acest lucru”.

Citeste si   Gabriel Oprea și-a depus candidatura pentru un mandat de deputat! Fostul vicepremier pentru securitate națională va candida ca independent

Despre o statistică pe cartierele din Capitală, prefectul a spus că nu există, dar, dacă ar exista, nu ar prezenta datele: „Nu există o statistică în sensul ăsta și, credeți-mă, că nici nu v-aș dezvălui-o”.

Când se impune STAREA DE URGENȚĂ în București

„Dacă rata de incidență va ajunge la 3, atunci se vor lua măsuri extreme. Starea de urgență va fi impusă dacă se ajunge la 3. Starea de urgență este impusă de CNSU și Guvernul adoptă acte normative în acest sens. (…) Ne putem aștepta”, a mai avertizat, joi, 8 octombrie, prefectul Capitalei

„Starea de urgență nu ține de Comitetul municipal, ține de Comitetul Național și va fi legiferat dacă va da indicații, va fi legiferat de Guvern. Ambele, situația de urgență și de alertă, sunt decretate de Guvern”, a mai spus Gheorghe Cojanu.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ