Consiliul  Judetean Iasi  umeaza sa aloce peste 500.000  lei pentru editarea ziarului institutiei

Autoritatea competenta a lansat o procedura in acest sens, valoarea  destinata acestui contract este nu mai putin de 520 de mii lei pentru un an de zile. Pentru tiparirea si editarea ziarului care apare in fiecare luna, firmele interesate urmeaza sa depuna ofertele  pana in data de 25 iulie.

In caietul de sarcini se mentioneaza editarea a 80 de mii de exemplare lunar, ceea ce inseamna 960 de mii de exemplare pe parcursul a unui an de contract. Un singur exemplar va avea 12 pagini.

Este vorba despre un acord de achizitie publica de servicii de concepere grafica, tiparire, redactare si distributie a Buletinului informativ-Vestea Judetului.

Serviciile solicitate de catre Consiliul Judetean sunt: editare si corectura material, realizarea de fotografii originale, special efectuate pentru ilustrarea materialelor, ziarul pregatit pentru tipar va fi furnizat achizitorului în format electronic si pe CD în format PDF pentru a putea fi postat pe site-ul institutiei.

Citeste si   MĂSURILE întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi ÎMPIEDICA răspândirea COVID -19

In cazul deplasarilor în teritoriu pentru documentare, fotografiere si elaborare a materialelor, costurile aferente vor fi suportate de catre ofertant, se mai arata in anuntul de atribuire.

Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire, cu respectarea termenului limita stabilit de autoritatea contractanta in instructiunile catre ofertanti/candidati.

 Romeo VATRA, PNL: Acest buletin informativ al Consiliului Judetean, in mod normal, ar trebui sa reflecte activitatea institutiei si a consilierilor judeteni, doar ca acesta reflecta doar activitatea dl POPA

,,Decizia de majorare (a sumei alocate pentru editarea ziarului – n.r.) a fost propusa de catre executivul Consiliului Judetean  acum aproximativ un an. Ei au motivat ca prin aceasta suma ei dubleaza tirajul, este o crestere marginala de pret”.

Marirea acestei sume este un instrument de propaganda pentru campanie. Acest ziar, denumit Vestea Judetului nu mai este a Consiliului Judetean ci apartine, mai mult, Presedintelui.

Acest buletin informativ al Consiliului Judetean, in mod normal, ar trebui sa reflecte activitatea institutiei si a consilierilor judeteni, doar ca acesta reflecta doar activitatea dl POPA. Acest instrument este efectiv un instrument de propaganda electorala la dizpozitia Presedintelui Consiliului Judetean  Iasi sustinut din bani publici.

Suma care se cheltuie cu editarea ziarului este  foarte mare, iar articolele sunt concepute de catre departamentul de comunicare al Presedintelui Consiliului Judetean pe bani publici. Nu mi se pare normal ca dam atatia bani pe editarea si tiparirea lui, iar distribuirea sa se realizeze intr un mod complet ineficient.

Am înteles ca ziarele au fost impartite la primarii, neintelegand care este rolul primariilor in distribuirea acestor ziare. Nu sunt parte a contractului, nu au atributia de a imparti ziare.

Pnl-ul a solicitat sa nu se mai editeze acest ziar, sa se renunte la acest mijloc ineficient si propagandistic de prezentare  a activitatii consiliului judetean Iasi, a declarat Romeo VATRA, seful consilierilor liberali din CJ Iasi.

Citeste si   În IAȘI se mențin REGLEMENTĂRILE privind EMITEREA și decontarea CONCEDIILOR MEDICALE
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ