Share

Anual mii de funcționari publici sunt trimiși în stațiuni de LUX pe litoral, la munte sau la băi, câte șapte zile, la hoteluri de trei și patru stele, însoțiți de familie și cu servicii all inclusive asigurate. Toate acestea pe bani publici și sub pretextul unor cursuri de formare profesională.

Acest model l-a urmat și primăria ȚIGĂNAȘI din Iași, condusă de primarul Chirilă Iulian, care a achiziționat conform SICAP servicii de cazare, pentru cursurile de formare profesională, în valoare de  4.752,38 RON.

În contextul pandemiei actuale, majoritatea primăriilor au alocat mai mulți bani pentru achiziția de materiale de protecție și servicii de dezinfecție pentru a ține sub control răspândirea virusului. Însă, primarul comunei Țigănași preferă să „investească” în vacanțe pe bani publici.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Serviciile de cazare achiziționate pentru cursurile de formare profesională organizate de Inspire Partner sunt în MAMAIA, la HOTEL MAJESTIC. Perioadele în care se vor desfășura cursurile sunt: 12-19.07.2020; 19-26.07.2020; 26.07-02.08.2020; 02-09.08.2020; 9-16.08.2020.

Deci începând cu 12 iulie și terminând cu 16 august, toți funcționarii publici din primărie vor beneficia de sejururi de 7 zile, plătite din banii publici.

Contactat de reporterii ziarului Buna Dimineața Iași, primarul Chirilă Iulian a declarat că nu deține mai multe detalii despre aceste cursuri și servicii de cazare și că momentan decizia nu a trecut încă prin Consiliu Local. În conluzie primarul Chirilă Iulian declară că nu a trecut prin CL propunera însă funcționarii sunt deja în concediu.

„Deocamdată nu merge nimeni. O să vedem, nu știu, chiar nu am cum să vă dau date despre asta astăzi, acum, fiindcă nu am stabilit ce persoane o să meargă.

Vom stabili în ședință de Consiliu, pe data de 31. Orice cheltuială din bugetul local se face cu o hotărâre de Consiliul Local. În ședința de Consiliu vom hotărî”, a declarat primarul comunei Țigănași.

Cursurile la care angajații primăriei se vor specializa sunt: „Tehnici de comunicare în instituțiile publice”. Costul cursurilor este de 970 RON.

Citeste si   Intervenție UROLOGICĂ complexă, în regim de URGENȚĂ, pentru salvarea unei PACIENTE oncologice, diagnosticată cu COVID-19

Serviciile de cazare au fost contractate prin INSPIRE TRAVEL SRL și cursurile de formare profesională au fost contractate prin societatea INSPIRE PARTNER SRL. Ambele firme sunt abonate la contracte cu statul pentru servicii de formare profesională și hoteliere în întreaga țară.

În contextul aderării României la UE, țara noastră a fost condiționată să creeze un organism care să gestioneze formarea profesională a angajaților din sistemul public.

Citeste si   Mihai CHIRICA își dă arama pe FAȚĂ, uitând că nu mai este la PSD: începe să-și critice OMOLOGUL liberal de la CLUJ și vrea ”Cerbul de Aur” la IAȘI

Astfel, de ani de zile cursurile de formare și specializare au loc nu în săli de ședințe anoste, ci la malul mării, la soare. Profitând de un context legislativ ambiguu, funcționarii din mai toate aparatele administrației publice, în special primarii și apropiații acestora, petrec vacanțe de lux, în stațiuni de top, la munte sau la mare.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ