Share

Punctul de pensie va fi majorat cu 15 la sută iar salariul mediu net va trece de 3.000 de lei

Investițiile în România vor crește cu 15.5 miliarde de lei, în anul 2019. Ministrul Finanțelor Publice este foarte optimist în legătură cu bugetul de stat pe anul 2019. Eugen Teodorovici a promis o dezvoltare solidă a economiei României, bugetul fiind structurat pe zece capitole importante. Mai mult din buget, a mai spus Teodorovici, punctul de pensie va fi majorat în 2019 cu 15 la sută. Creșterea economică a României va putea aduce în 2019 o majorare a salariului mediu net la 3.085 lei.

Citeste si   Președintele Braziliei, dat în judecată de jurnaliști pentru că i-a expus riscului de contaminare cu Covid-19

”În pofida criticilor și a dezbaterilor prelungite din ultima perioadă, bugetul de stat pe 2019 este principalul instrument al dezvoltăriii României, bazat pe reforme și investiții cu efect mutliplicator în economie. Astfel, am structurat prezentarea bugetului în zece puncte importante, pe care doresc să le supun atenției Plenului Reunuit al Parlamentului României. Bugetul pe 2019 pornește de la realizări concrete, vom avea pentru prima oara un excedent de 3 miliarde de lei, adică un 0,3% din PIB, la bugetul de pensii și nu mai este necesar transferul de fonduri de la bugetul de stat. Se demonstrează astfel că măsura trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat a adus beneficii semnificative pentru bugetul de stat. Nivelul estimat al datoriei guvernamentale pentru anul 2019, este 34,9% din PIB”, a spus Teodorovici.

Citeste si   Șeful IPJ Olt, confirmat cu Covid

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ