Share

“O să lucrez la bugetul pentru anul viitor. Cam acestea vor fi Crăciunul şi Revelionul meu. Trebuie să îl avem până în 31 decembrie. Va trebui să pregătim bugetul pentru anul viitor”, a afirmat Cîţu înt-un interviu la Rock FM.

În ceea ce priveşte evoluţia economiei, Ministrul Finanţelor a precizat că va fi o “revenire anul viitor cu o consolidare fiscală”.”Estimarea noastră (de creştere economică, n.r.) pentru anul viitor este printre cele mai conservatoare. M-am uitat la ce estimează şi Fitch sau FMI sau alte instituţii şi toate dau o creştere economică de 4,9% pentru România. Noi credem că o să fim la 4,7. Nu ştiu exact cifrele. Le fac cei de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, dar revenire anul viitor cu o consolidare fiscală. Încercăm să avem un deficit mai mic ca să nu ne mai împrumutăm atât de mult. Deficitul mai mic vine din venituri mai mari. Digitalizarea ANAF va aduce mai multe venituri la buget”, a mai spus ministrul.

Citeste si   Klaus Iohannis, pe tema vaccinării anti-Covid: Strategia va fi aprobată în zilele următoare

La sfârşitul lunii octombrie, Florin Cîţu arăta, pe pagina sa de Facebook, că Ministerul Finanţelor Publice nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.La începutul lunii septembrie, premierul  Ludovic Orban afirma că își doreşte ca proiectul de buget pe anul viitor să fie dezbătut şi votat de Parlamentul care va rezulta în urma alegerilor din 6 decembrie.

Citeste si   Băsescu la Realitatea Plus: Demisiile legate de pensiile speciale sunt culmea lichelismului politic, USR face ca maimuța după PSD

Mai mult decât atât, Orban spunea că bugetul pe anul viitor ar putea fi dezbătut şi votat în perioada dintre Crăciun şi 31 decembrie, astfel încât să existe un buget pentru anul următor încă din prima zi a lui 2021.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ