Share

În așteptarea votului din Parlament pentru învestirea Guvernului Orban II, la Primărie și la Consiliul Județean, se poartă propaganda, și ce subiect poate fi utilizat,  dacă nu proiecția bugetară pe 2020

PNL PMP și USR se fac că nu văd, aceste partide fiind preocupate doar de alegerile anticipate și de ce legi se mai votează, în general prin Parlament.

Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa a ieșit primul la rampă, declarând că bugetul anual ar fi de 1,47 miliarde lei, unul ”record” până acum : Pentru investiții, anul acesta este prevăzută suma de 512,5 milioane lei (sănătate – 94,1 milioane lei, protecţia mediului – 6,6 milioane lei, cultură, recreere, religie-19,4 milioane lei, învăţământ – 0,46 milioane lei, asistenţă socială – 6,7 milioane lei, transport – infrastructura rutieră: 384 milioane lei)”.

Evident, se vede cu ochiul liber că bugetul este construit eminamente propagandistic

Consiliul Județean a reușit ”performanța” de a îngropa Educația și Infrastructura rutieră și de transport, Mediul suferă cel mai mult. Este an electoral și, în viziunea Consiliului Județean, micii, berea, concertele unor așa zise vedete care nu-și mai conving nici vecinii de pe scara blocului reprezintă ”cultură și recreere”.

Citeste si   PSD a mai recrutat un medic specialist. Rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș, pe lista pentru Senat

La capitolul ”religie”, se vor mai da niște ”pomeni” pe la biserici, mânăstiri, care să-i ferească pe aleșii PSD de DNA, DIICOT și alte instituții de care se tem, ca ”dracu de tămâie”. Nu este prima oară când banii de infrastructură sunt ”sifonați”, iar Iașiul nu are o autogară decentă de cel puțin 20 de ani și nici perspective ca aceasta să existe nu se întrevăd prea curând.

Citeste si   Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu, în vizorul DNA, pentru luare de mită și trafic de influență

Un alt anunț este legat de faptul că ar putea fi angajați 49 de rezidenți la Spitalele din subordinea Consiliului Județean, dar totul ar depinde dacă s-ar aproba schema de personal

Adică, se spune că ar putea fi angajați de Consiliul Județean dacă tot Consiliul Județean ar aproba schema. Așadar, cu greu poate fi digerată noua ”gogoașă” servită de Consiliul Județean.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

Primăria anunță și ea că va publica bugetul final pe 20 februarie 2020, însă din declarațiile publice, reiese faptul că ar fi vorba de tramvaie și burse pentru elevi. Nicio vorbă despre problemele mari din Iași. România a primit deja ”infingement” pe ”Mediu”, Iașiul fiind în topul orașelor poluate din România.  Se vorbește că Primăria Iași va avea sediu nou, se cere publicului să dezbată un Plan Urbanistic Zonal, deși Planul Urbanistic General nu există de cel puțin un deceniu la Iași, ceea ce afectează dezvoltarea durabilă, condiția sine qua non pentru orice oraș din Uniunea Europeană.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ