Share

Plenul reunit al celor două Camere a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017 şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale, împotriva actelor votând PNL, USR şi PMP.

Update: Proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 a fost adoptat cu 208 voturi “pentru” şi 105 “împotrivă”, iar proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale a fost adoptat cu 208 voturi “pentru”, 107 voturi “împotrivă” şi două abţineri.

Împotriva proiectelor au votat PNL, USR şi PMP.

Bugetul pe 2017 a fost adoptat în timp record, după doar 13 ore de dezbateri în plen, împărţite în două zile.

Citeste si   Ludovic Orban: PSD va promite iar în campanie majorarea de 10 ori a pensiilor. Ele pot crește doar prin dezvoltare economică

Votul a fost dat în prezenta premierului Sorin Grindeanu.

“Mulţumesc Parlamentului că a adoptat în regim de urgenţă bugetul pe anul 2017. Avem nevoie de acest buget cu toţii. Era nevoie să fie poate votat mai de demult dacă lucrurile s-ar fi desfăşurat într-un calendar normal, şi asta era bine pentru România. Aş vrea să transmit un mesaj de stabilitate pentru investitori şi să reconfirm determinarea Guvernului de a sprijini mediul de afaceri”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, după vot, potrivit News.ro.

Update: Camera Deputaților și Senatul au reluat, marți, dezbaterea asupra bugetelor principalilor ordonatori de credite pe anul în curs.

“Proiectul de buget pentru anul 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei și pe o creștere economică de 5,2%. Deficitul bugetar cash este estimat la 2,96% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,98% din PIB cu încadrare în ținta de deficit bugetar de sub 3% din PIB potrivit Tratatului de Maastricht”, a afirmat Grindeanu, în plenul reunit al Parlamentului.

Citeste si   FOTO EXCLUSIV Marcel Ciolacu, FĂRĂ REGULI pe timp de epidemie. Liderul PSD, surprins alături de 10 persoane la o masă, într-un restaurant

Premierul a adăugat că estimări recente ale unor instituții internaționale converg către “o evoluție economică în anul 2017 asemănătoare cu cea avută în vedere la fundamentarea bugetului”.

“Nivelul estimat al datoriei guvernamentale brute pentru anul 2017 este de 37,7% din PIB, iar pe termen mediu 2017 — 2020 se va situa sub 40% din PIB”, a afirmat Grindeanu.

Citeste si   Varujan Vosganian se retrage din Parlament: Simt că lumea politică de azi nu mi se potrivește

El a prezentat apoi indicatorii macroeconomici avuți în vedere la calculul proiectului de buget pe 2017. “O inflație medie anuală de 1,4%, un câștig mediu salarial de 2.274 de lei și un curs mediu al euro de 4,46 lei”, a arătat premierul.

Șeful Executivului spune că se așteaptă, de asemenea, o majorare a numărului de angajați cu 4,3%, concomitent cu “reducerea ratei șomajului la 4,3% la finalul anului 2017”.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ