Share

Bugetul pe 2018 este dezastruos pentru investitii. S-au taiat bani de la autostrazi si cai ferate si alocarea pentru intretinerea drumurilor e la jumatate – Deputat USR

Proiectul de bugetul pe anul 2018 aprobat de Guvern si trimis in Parlament “este dezastruos pentru investitii” in domeniul infrastructurii de transport, avertizeaza deputatul USR Catalin Drula.

Citeste si   TESTE rapide pentru COVID-19 în SPITALELE din România! Carmen DOROBĂȚ: ”Aceste teste RAPIDE vor fi orientate în SPECIAL către zonele de UPU”

“S-au taiat bani de la autostrazi si cai ferate. Pentru prima data de multi ani alocarile sunt mult sub necesar. Asta va insemna incetinirea sau chiar blocarea santierelor de autostrazi si cai ferate, amanarea finalizarii proiectelor, despagubiri de plata si pierderi economice pentru statul roman”.

In plus, s-au alocat insuficienti bani pentru intretinerea retelelor existente. Pe rutier, alocarea e la 1/2 fata de 2016, iar pe feroviar este sub necesarul pentru anul viitor. Am depus amendamente pentru a corecta toate aceste probleme, dar cel mai probabil masina de vot pesedista le va respinge”, scrie Drula pe contul sau de Facebook.

Citeste si   SITE-ul de CAMPANIE al PNL Iași are un NOU ADMINISTRATOR! Sora lui Costel ALEXE, Adina DURA conduce ”PULSULUI IEȘEAN”?

“Reamintesc ca la inceputul anului se vor trimite notificari catre toti constructorii sa-si ajusteze graficul de lucrari in functie de bugetul aprobat. E o prevedere din Legea Finantelor Publice (art 43^1). Rezultatul va fi dezastruos (s-a mai intamplat o data in 2013, consecinta fiind intarzieri de ani de zile si pierderi economice): sistarea lucrarilor sau incetinirea ritmului la cota de avarie”, mai avertizeaza Drula.

Citeste si   Au fost emise ORDINELE de constatare a ÎNDEPLINIRII condițiilor LEGALE de constituire a CJ Iași și CL Iași

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ