Share

„E un soi de mituire a populației”

Profesorul de economie Mursa Gabriel în dialog cu BunăDimineațaIași

„Cu toții dorim să ne fie mărite salariile. Problema este dacă aceste creșteri salariale sunt sustenabile, iar pentru asta ar trebui să existe o creștere economică pe termen mediu și lung. Degeaba se măresc salalariile cu 50% dacă nu este creștere economică și peste 1, 2 sau 3 ani”, a declarat profesorul de economie Mursa Gabriel pentru interviul Ziarului BunaDimineataIasi.

Mursa: „SPLIT TVA este o catastrofă pentru mediul de afaceri”

Încercarea de a pune în practică această politică salarială de SPLIT TVA s-a lovit de incapacitatea guvernului de a aduna în visterie fonduri.

Problema este populismul 

La nivel european, de câțiva ani se manifestă populismul, iar guvernele încearcă să-și câștige suportul popular. Mai mult decât atât, din declarațiile economistului Mursa Gabriel nu există nici o țară cu o creștere masivă. De asemenea, economistul a confirmat că există o derută la nivel național atunci când salariile cresc și descresc în mod haotic.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ