Share

Trist, dar adevărat! Deciziile politice afectează actul medical chiar și pe perioada pandemiei

Spitalul de Infecțioase din Iași, este una dintre unitățile medicale etalon pentru sistemul medical din România. Pe toată perioada pandemiei, această unitate medicală ieșeană a demonstrat profesionalism și eficiență prin planul de măsuri adoptat în contextul propagării pandemiei de COVID – 19.

Dar, în România, lucrurile merg bine atât timp cât profesionaliștii sunt lăsați să-și facă treaba.

Ne reamintim faptul că în primăvara, la Spitalul de Infecțioase a existat un episod politic, în care liberalul Mihnea HURMUZACHE a inițiat un atac la adresa conducerii chiar în primul moment al declanșării crizei medicale generate de pandemie.

Se întâmpla în 19 martie anul curent!

INCONȘTIENȚĂ a dr. Mihnea HURMUZACHE! A creat PANICĂ ca să își facă IMAGINE pe subiectul COVID-19

Medicul ieșean, Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, a declanșat la acel moment un scandal monstru pe motiv că în unitatea medicală stocurile materialelor de protecţie ar fi epuziate iar medicii își pun viața în pericol pentru că nu dispun de costume de protectie.

„Cineva trebuie să spună adevărul! Nu avem mășţi de protecție. Ne vom îmbolnăvi cu toții! Șase colegi au intrat în autoizolare! Suntem în pericol”, a declarat Mihnea Hurmuzache.

Un scandal similar avusese loc și în București la Spitalul Colțea, unde medicul Marian Stamate s-a arătat indignat de faptul că nu există echipament special de protecție pentru el și colegii săi, în pragul pandemiei de coronavirus. Stamate a declarat că „am văzut măștile și echipamentele de protecție doar de la televizor” . Ulterior, mass-media a elucidat cazul. Echipamentele au fost prezentate în cursul aceleași zile de către Managerul Spitalului, Mircea Lupușoru.

La fel s-a întâmplat și la Iași, cazul fiind imediat clarificat la acea vreme de managerul instituției, Prof Dr. Carmen DOROBĂȚ.

Citeste si   Costel ALEXE și-a pus fostul CONSILIER personal, administrator PUBLIC al CJ IAȘI

Vânătorii de funcții pândesc din colțurile partidelor politice

Fără exagerări, constatăm că există vânători de funcții care pândesc din sediile partidelor politice oportunități politice prin care să obțină posturi pentru care nu sunt pregătiți să le ocupe.

Situația nu arată prea roz. Sub aspect medical putem să admitem concluzia unanim acceptată că NU suntem în “vreme de pace”. Societatea românească se confruntă cu o criză de proporții, iar Iașul poartă o răspundere suplimentară în raport cu Regiunea Moldovei.

Să ne jucăm de-a numirile politice la vârful unei instituții de primă răspundere în lupta cu acest virus necruțător, demonstrează o INCONȘTIENȚĂ CRIMINALĂ

”În ceea ce priveşte condamnarea doamnei doctor Carmen Dorobăţ, rolul meu nu este să mă pronunţ asupra unei decizii a justiţiei. Respect decizia magistraţilor. Este însă rolul meu să protejez integritatea instituţiei pe care o conduc, din respect pentru angajaţii, partenerii şi colaboratorii acesteia şi, desigur, din respect pentru cetăţeni.

E firesc să mă asigur că în Consiliul Judeţean şi în instituţiile subordonate avem repere de corectitudine şi că lucrăm cu bună credinţă pentru comunitate. Va trebui, în continuare, să găsim cea mai bună soluţie pentru Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi şi spitalul mobil Leţcani”, a declarat, Costică ALEXE, pe contul personal de Facebook.

La cei doar 30 și puțin de ani pe care îi are liberalul Costică ALEXE, pot fi de înțeles carențele ce țin de experiență și maturitate profesională. Însă, în PNL Iași și chiar în echipa de conducere care îl înconjoară la CJ IAȘI, este imposibil să nu se găsească persoane care să îi aducă la cunoștință, prin argumente și fapte, inoportunitatea impunerii unei decizii politice, ASTĂZI, la vârful Spitalului de Boli Infecțioase “Sf Parascheva” din Iași.

Pe tot parcursul anului 2020, doctorul ieșean Carmen DOROBĂȚ a fost lider de opinie național pe temele medicale legate de virusul COVID – 19 și acum, brusc, trebuie decapitată POLITIC

Ipocrizia politică lovește de această dată în însăși inima mediului spitalicesc ieșean. În momentul în care primarul pedofil, care îi este ca un tată lui Costică ALEXE – așa cum declara chiar tânărul Președinte de la CJ Iași, a fost condamnat de judecători, PNL nu s-a desolidarizat de el. Astăzi, tot cu sprijinul organizației PNL, Damian Butnariu este din nou primar, cu un consiliul PNL alături de el.

Citeste si   Ieșeanul Toni GRECU a fost internat la Institutul ”Matei Balș” cu COVID -19

Primarul PEDOFIL din MOGOȘEȘTI-SIRET candidează pentru un nou MANDAT

În cazul unui pedofil, membru PNL, Costică ALEXE nu a mai ținut cont de deciziile instanțelor de judecată, pentru că, nu-i așa, pe pedofil Alexe îl iubește ca pe tatăl lui!?!

Costel ALEXE către PRIMARUL PEDOFIL: „Te IUBESC ca pe tatăl meu!”

În cazul unui medic ieșean, de reputație națională, care a jucat pe tot parcursul acestui an un rol covârșitor în lupta cu acest virus distrugător Alexe a devenit brusc interesat de oportunitatea impunerii unei decizii politice care să aducă la vârful Spitalului de Infecțioase Iași un liberal, în persoana lui Mihnea HURMUZACHE.
Acum era momentul unor schimbări la vârful acestei instituții greu încercate, care trebuie să funcționeze la parametri maximi și în perioada imediat următoare, domnule Președinte al Consiliului Județean IAȘI???
Să vă asumați și răspunderea producerii acestei schimbări politice în eventualitatea, foarte probabilă, în care Spitalul de Infecțioase nu va performa în lunile viitoare!

Situația actuală a Moldovei se datorează unui lung șir de asemenea practici

Iașul un loc codaș în rândul marilor orașe ale României tocmai din asemenea considerente determinate de ingustimea minții și o lipsa totală de viziune și claritate. În decizia instanței este scris negru pe alb faptul că Medicul Carmen Dorobăț nu este incompatibil cu ocuparea poziției de manager. Cu alte cuvinte, procesul pornit într-o perioadă neagră a istoriei României, în care se discuta despre Republica procurorilor de la Ploiești și de nenumăratele abuzuri săvârșite de respectivii sau la Iași de procurori precum EVA care au lăsat exemple negative pentru sistemul judiciar românesc, acel proces s-a finalizat.
Dar astăzi, în lumina tuturor realităților cu care ne confruntăm, un judecător a considerat de cuviință că acest medic trebuie să NU i se impună demisia și înlăturarea de la vârful acestei unități medicale de mare importanță pentru sistemul medical ieșean și românesc.
Mai mult, astăzi nu ne putem descotorosi de un profesionist cu zeci de ani de experiență și rezultate în spate.
Astăzi, mai mult ca oricând NU putem să lovim în oameni care și-au neglijat siguranța personală și nu au precupețit nici un efort pe parcursul unui an de zile pentru a fi la dispoziția bolnavilor, tot mai mai mulți în fiecare zi!
Redacția Ziarului Bună Dimineața Iași nu fost de acord cu toate deciziile adoptate de Managerul Carmen DOROBĂȚ și, atunci când a fost cazul am avut diferențe de opinii pe care le-am făcut publice. Astăzi însă, din toate motivele indicate anterior, susținem fără rețineri menținerea acestui profesionist la vârful unei instituții medicale care se va confrunta cu mari provocări și în perioada imediat următoare.
Colectivul Redacției,
mulțumește în numele ieșenilor
echipei de conducere și personalului Spitalului ieșean de Infecțioase
care s-a achitat cu succes pe parcursul acestui an,
DEOSEBIT DE GREU
de lupta cu acest virus care a ajuns să ne amenințe în toate modurile posibile
VIAȚA!
PS: Un gând de recunoștință se îndreaptă îndeosebi spre dna Prof Dr Carmen DOROBĂȚ care s-a dedicat în mod vizibil pacienților tratați în Spitalul ieșean de Infecțioase dar care, a reușit să ne ofere și … ceva mai mult!!!! Un sentiment de siguranță și chiar mândrie locală cu fiecare apariție avută în plan național pe teme medicale. 

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ