Share

După ce, la începutul lunii februarie, Guvernul a aprobat normele metodologice privind acordarea facilităţii de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, pe 14 februarie, Comisia pentru buget a Senatului a avizat favorabil proiectul, dar cu amendamente.

Mai exact, cei aproape o jumătate de milion de studenţi, masteranzi şi doctoranzi care de la 1 februarie aveau liber la călătoriile gratuite cu trenul, vor fi nevoiți de acum să se limiteze. Gratuitatea se va aplica doar pe distanţele dintre localitatea de domiciliu şi cea în care se află unitatea de învăţământ frecventată, potrivit unui amendament avizat de Comisia de Buget cu privire la legea de aprobare a OUG care a introdus această facilitate.

Gratuitatea se aplică atât studenților din învățământul de stat, cât și celor de la universitățile private, dacă sunt acreditate și recunoscute de minister.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ