Share

Demersul PNL privind solicitarea de invalidare a mandatului de deputat al preşedintelui PSD Liviu Dragnea este “impropriu”, a precizat, duminică, co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, arătând că are “mari îndoieli” în privinţa aspectelor juridice care l-ar fundamenta.

“În primul rând, nu s-a constatat la aceste alegeri niciun fel de iregularitatte în privinţa desfăşurării procesului. În al doilea rând, de ce nu s-a cerut suspendarea lui Dragnea în mandatul pe care tocmai îl încheie? Pentru că, dacă nu e valabil pentru acum, şi e valabil pentru celălalt (mandat, n.r.), trebuia aplicat atunci”, a spus Tăriceanu, la Digi 24.

Citeste si   Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării: Se pregătește strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România

El a arătat că i s-ar părea anormală “scoaterea de la naftalină” a unui articol care trebuia să fi funcţionat până acum şi a arătat că acest articol din Regulamentul Camerei Deputaţilor a fost valabil şi în 2016, şi în 2015.

“De la referendum încoace tot a fost valabil şi văd că nu a fost invocat”, a spus Tăriceanu, care a precizat că are mari îndoieli în privinţa aspectelor juridice ale acestei speţe.

Citeste si   Tudose la "Legile Puterii": Dacă eram la Guvern, dădeam anunț că angajez medici la ATI cu 15.000 de euro pe lună

În ceea ce priveşte aspectele politice, Tăriceanu a arătat că demersul PNL privind invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea nu îi va aduce acestei formaţiuni niciun câştig.

“Aici e o chestiune foarte importantă, care nu poate fi neglijată: este importanţa şi semnificaţia votului politic, pe care cred că PNL nu o înţelege şi nu o putem eluda: în momentul în care 47% din alegători au dat votul în cunoştinţă de cauză, nu cred că a invoca acum, din partea PNL, astfel de lucruri îi va face să câştige câtuşi de puţin. Din contră, cred că e un demers care este impropriu”,a spus Tăriceanu.

Citeste si   Anunțul Guvernului după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase: Toți au susținut măsurile de protecție decise de autorități

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ