Share

Demersul PNL privind solicitarea de invalidare a mandatului de deputat al preşedintelui PSD Liviu Dragnea este “impropriu”, a precizat, duminică, co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, arătând că are “mari îndoieli” în privinţa aspectelor juridice care l-ar fundamenta.

“În primul rând, nu s-a constatat la aceste alegeri niciun fel de iregularitatte în privinţa desfăşurării procesului. În al doilea rând, de ce nu s-a cerut suspendarea lui Dragnea în mandatul pe care tocmai îl încheie? Pentru că, dacă nu e valabil pentru acum, şi e valabil pentru celălalt (mandat, n.r.), trebuia aplicat atunci”, a spus Tăriceanu, la Digi 24.

Citeste si   El este MARICEL POPA, cel mai SLAB președinte al județului IAȘI

El a arătat că i s-ar părea anormală “scoaterea de la naftalină” a unui articol care trebuia să fi funcţionat până acum şi a arătat că acest articol din Regulamentul Camerei Deputaţilor a fost valabil şi în 2016, şi în 2015.

“De la referendum încoace tot a fost valabil şi văd că nu a fost invocat”, a spus Tăriceanu, care a precizat că are mari îndoieli în privinţa aspectelor juridice ale acestei speţe.

Citeste si   El este MARICEL POPA, cel mai SLAB președinte al județului IAȘI

În ceea ce priveşte aspectele politice, Tăriceanu a arătat că demersul PNL privind invalidarea mandatului de deputat al lui Dragnea nu îi va aduce acestei formaţiuni niciun câştig.

“Aici e o chestiune foarte importantă, care nu poate fi neglijată: este importanţa şi semnificaţia votului politic, pe care cred că PNL nu o înţelege şi nu o putem eluda: în momentul în care 47% din alegători au dat votul în cunoştinţă de cauză, nu cred că a invoca acum, din partea PNL, astfel de lucruri îi va face să câştige câtuşi de puţin. Din contră, cred că e un demers care este impropriu”,a spus Tăriceanu.

Citeste si   El este MARICEL POPA, cel mai SLAB președinte al județului IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ