Share

Mi-am neglijat familia, mi-am neglijat cariera și mai ales am uitat că exist. M-am dedicat noii cariere – de politician – studiind legile, participând la toate acțiunile unde am fost solicitată, Camelia Margareta Bogdănici.

1. Care au fost proiectele Cameliei Bogdanici cele mai importante în anul 2016? Ce planuri personale și previziuni aveți pentru anul 2017?

Anul 2016 a fost un an cu multe evenimente noi în viața mea: candidatura mea la Primăria Iași, o nouă candidatură pentru un mandat de deputat, dar și pierderea tatălui meu, care mi-a fost mereu aproape și care a marcat o cumplită suferință, pe care am fost nevoită să o ascund fiind mereu ”în gura lumii”.

Practic a fost un an intens emoțional.

Pentru candidatura la Primăria Iași m-am pregătit ca pentru un examen greu, extrem de serios – vorbind cu ieșenii, bătând cu pasul zone ale Iașului puțin cunoscute mie (deși sunt ieșeancă), m-am informat de nevoile Iașului și mai ales de posibilitățile de rezolvare ale problemelor găsite.

Astfel am aflat că Iașul este în topul orașelor poluate – din nefericire – și că am putea rezolva acest lucru participând la selecția pentru ”Capitala verde a Europei”, de unde am putea obține fonduri europene.

Problema Spitalului Regional de Urgență a fost o altă prioritate, cu atât mai mult cu cât în mandatul meu de deputat m-am axat pe problema rezolvării problemelor din sistemul sanitar.

 Am fost neplăcut surprinsă de lipsa de interes a oficialităților din Iași de găsire a locației și de lipsa de comunicare între factorii de răspundere, care proveneau din diverse partide. Am crezut mereu că pentru sănătate trebuie să lăsăm orgoliile la o parte și să ne gândim mai ales la sănătatea oamenilor.

Am fost surprinsă de slaba participare la vot (și nu numai acum), atât la alegerile pentru Primărie cât și la parlamentare, mai ales din partea tineretului și a intelectualilor.

Există o ”ură” împotriva tuturor politicienilor dar când este vorba de vot, prezența este foarte slabă și rămânem doar cu discuțiile (mai ales pe Facebook) iar alegerile le fac aceeași oameni.

Pentru anul 2017, planurile mele sunt axate doar pe familie (vreau să stau mai mult alături de mama și fiul meu), pe carieră (doresc să îmi definitivez dosarul de Profesor universitar) și pe sănătatea mea.

Mi-am neglijat familia, mi-am neglijat cariera și mai ales am uitat că exist.

M-am dedicat noii cariere – de politician – studiind legile, participând la toate acțiunile unde am fost solicitată. Din fericire, am continuat să fiu medic și cadru didactic, activități care îmi dau mult mai multă satisfacție.

Întreaga mea activitate de parlamentar am adunat-o în cartea intitulată ”Un oftalmolog în Parlamentul României” care dovedește că am avut realizări în cei patru ani cât am fost deputat, mai ales pentru sistemul de sănătate, a cărei voce am dorit să fiu.

 

  1. Cum vedeți evoluția Iașului în 2017? Ce schimbări vă doriți pentru orașul Dvs?

Iașiul trebuie să redevină un punct de reper pentru România: să fie un Centru universitar și medical de excelență, să fie recunoscut ca un Centru IT, să-și dezvolte industria pentru crearea locurilor de muncă.

Din păcate, orgoliile politice se văd pregnant, uneori chiar prin lupte în același partid și Iașiul este uitat, chiar și pentru momente care sunt emblematice pentru acest oraș – să nu uităm că întâlnirea cu reprezentanți din Republica Moldova s-a făcut la Piatra Neamț.

Din păcate, Spitalul Regional de Urgenţă, Autostrada Iaşi-Târgu Mureş şi alte proiecte, au fost promise în campania electorală, iar acum nimeni nu mai pomenște nimic de acestea.

 

3. Mesaj pentru ieșeni

Doresc ieşenilor să fie fericiți, să îi văd pe străzile Iașiului cu zâmbetul pe buze alături de familie și de prieteni.

Doresc politicienilor din Iași să comunice, în interesul ieșenilor și să caute CAUZA pentru care toate partidele să fie unite. Doresc ieșenilor sănătate, mulți copii și dramul de noroc, care sa-i facă împliniți alături de cei dragi.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ