Share

Comisia pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport a analizat si aprobat Legea pentru aprobarea OUG 81 / 2016, privind modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale 1 / 2001, proiect de lege care urmeaza sa fie discutat si la nivelul Senatului. Presedintele Comisiei, deputatul PSD Iasi Camelia Gavrila, anunta ca, prin aprobarea actului legislativ, se ofera mai multe sanse de insertie pe piata muncii pentru absolventii invatamantului dual. 

 

„Viitorii absolvenți vor avea reale oportunități de integrare pe piața muncii, într-o corelație cu cererea și oferta de pe piața europeană, în contextul globalizării, dar și a nevoii acute de formare a unei resurse umane naționale competitive.”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă.

”Valoarea acestei fundamentări legislative a învățământului dual constă în asigurarea diversității de trasee educaționale postgimnaziale – școli profesionale, învățământ dual, licee tehnologice, licee vocaționale etc., iar, în timp, prestigiul meseriilor făcute cu pasiune, bine plătite și respectate social va crește inevitabil.

Am încredere că măsuri și contexte legislative de acest tip, integrate în soliditatea programului actual de guvernare, dar dublate și de competența și  disponibilitatea noastră a profesorilor, a specialiștilor din educație, de reale parteneriate public-privat, de  colaborări  autentice între școală, unități administrativ teritoriale și operatorii economici pot asigura tinerilor din această ţară un cadru adecvat de educaţie şi de pregătire profesională.

Educația nu trebuie să rămână doar o seducătoare temă de campanie electorală pentru toate partidele politice, ci să fie domeniul social major spre care se orientează viziunea guvernanților și politicile reformatoare propuse, nascute din acea firească și imensă responsabilitate pe care toți trebuie să o avem faţă de viitorul tinerei generaţii. Odată cu adoptarea legii vom putea vorbi despre depășirea etapei de reflecție, analiză și legiferare, trecându-se astfel în etapa de construcție și punere în practică a unui model educațional și formativ de succes.” a declarat deputatul PSD de IASI Camelia Gavrila.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ