Share

Fiind, la bază, cadru didactic, Camelia Gavrilă vrea să ne spună că ”uitarea este o condiție esențială a memoriei”, o frază pe care mulți au învățat-o la cursurile de Psihologia Educației sau poate de Pedagogie. Evident, sintagma cu pricina nu se potrivește cu politica, unde Camelia Gavrilă nu poate face pe nimeni să uite cum s-a plimbat de la PNL la PSD,  în ultimii 10-15 ani.

Camelia Gavrilă vrea să ”albească ” PSD

Miercuri 23 septembrie 2020, deputata PSD Camelia Gavrilă, aflată pe ultima sută a campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020, din postura de candidată a PSD a făcut următoarea postare pe pagina sa oficială de campanile:

Camuflată sub ideologia unui pseudo-liberalism, întreaga administrație Mihai Chirica este constituită din afaceriști implicați în activități ilicite, în controverse imobiliare, în jocuri politicianiste, transformând sediul primăriei într-un adevărat SRL.

Ieșenii trebuie să sesizeze marile schimbări din cadrul filialei Iași a PSD, trebuie să remarce că aceasta s­-a distanțat de un sistem putred, dezavuat de ieșeni, că echipa de management a partidului este reprezentată de oameni integri și competenți, de profesioniști, care nu amestecă politica și afacerile, că întreaga organizație se află, astăzi, sub semnul unei reformări radicale și eficiente”.

Mihai Chirica și Gabriel Surdu – interese comune, traseism politic

Cum nici Mihai Chirica, un mogul al imobiliarelor din Iași, un fel de ”tătuc” al mega-afacerilor dubioase nu poate să șteargă cu buretele trecutul de la PSD, după ce a ajuns în PNL.

Citeste si   Marian Oprișan, ales vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea

Recent, în data de 21 septembrie 2020,  consilierul PSD Gabriel  Surdu, membru în Comisia de Urbanism a Consiliului Local Iași a obţinut aprobarea mult așteptată pentru  a ridica un complex rezidenţial (cu imobile care au 4, respectiv  7 etaje) în imediata vecinătate a Casei Buicliu,  unul din  monumentele istorice aflate în Păcurari. Firmele beneficiare sunt Forest Hills SRL şi Terramold Solutions SRL. Oficial, numele consilierului local PSD Gabriel Surdu este prezent în acționariatul primei firme, despre cea de-a doua știindu-se în ”tradiția urbei” că ar fi ”tot a lui Surdu”, în sensul că ar conduce această firmă din umbră.

La ședința cu pricina, au participat : Paul Boişteanu (PSD, Preşedintele Comisiei de Urbanism a CL Iași), Marius Aur (PSD, secretarul Comisiei de Urbanism a CL Iași), Gabriel Harabagiu (viceprimar  al Iașului), Gabriel Surdu (PSD) şi Violeta Găburici (PMP).

Comisia de Urbanism a CL Iași numără 9 membri, pe lângă cei cinci, prezenți la ședință, din comisie făcând parte și absenții de la PNL și ALDE (4 membri).

Stratagema de încheiere a lucrărilor acestei Comisii (se pare că membrii ei nu se vor mai regăsi după 27 septembrie pe listele CL Iași) a fost ca Gabriel Surdu să asigure cvorumul ca să înceapă ședința. La vot, el a ieșit afară din sală, cei prezenți votând pentru trecerea acestui proiect imobiliar controversat.

Citeste si   Florin Cîțu: Închiderea economiei în contextul pandemiei ar fi rețeta către FALIMENT. Strategia guvernului

Nu contează că unii actualii membri nu vor mai fi în această comisie controversată, cu siguranță vor reuși să sară din mers, în primul vehicul politic care le va ieși în cale după 27 septembrie 2020.

Primarul Mihai Chirica, în prezent, candidat PNL, pentru un nou mandat, nu este nici el străin de ”combinațiile” lui Gabriel Surdu. Acesta și-a propus să construiască un ”aparthotel”, lucrarea de execuție intrând în sarcia  firmei Forest Hills Gardens SRL.  Amplasamentul ar urma să fie pe strada Petru Movilă (în vecinătatea fostei Băi Comunale).

Deși liberalii și Gabriel Surdu s-au abținut în februarie 2020, la votul din Consiliul Local, votul pentru PUZ a fost pozitiv. Totuși, între avizul Consiliul Județean privind suprafața de construit (1.432 mp pe un teren situat în Centru) și ce s-a aprobat în Consiliul Local este o diferență de patru ori mai mare, în privința indicatorilor urbanistici. Ca un paradox, din documentația discutată la finele lunii februarie 2020, lipsea exact avizul Consiliului Județean, emis, mai devreme, la 21 februarie 2020.

Citeste si   Ce spune Alexandru Rafila despre colegii negaționiști din PSD

Pentru cine cunoaște ”traseismul” politicienilor din Iași, Gabriel Surdu conducea cu șase ani în urmă, prin 2014, organizația PDL Iași, fiind exclus la 27 martie 2014, când a devenit viceprimar susținut de PSD, partid în care este și astăzi. Cum PDL a fuzionat cu PNL, după plecarea lui Surdu, este clar că acesta mai are încă prieteni și prin actualul PNL, inclusiv pe Mihai Chirica, acesta închizând ochii, în februarie 2020, la matrapazlâcurile lui Gabriel Surdu din Comisia de Urbanism.

Politica mare, la Iași, după principiul la vremuri noi, tot noi…

Așadar, PSD, partidul care o susține pe Camelia Gavrilă (fost membru marcant al PNL Iași și chiar fost viceprimar din partea PNL), partid de care aceasta spunea că nu încurcă afacerile cu politica, a susținut politic, prin membrii săi din Comisia de Urbanism a CL Iași, o ultimă ”lovitură” de afaceri nu tocmai curate.

Așadar, aici este dovada concludentă că deputata-candidată la Primăria Iași Camelia Gavrilă postează doar ca să se afle în treabă, după cum nici Mihai Chirica nu trebuie luat în serios când afirmă că are o viziune liberală.

Două expresii intrate de trei decenii în folclorul politic românesc merită amintite : ”vin ai noștri, pleacă ai noștri”, respectiv, ”la vremuri noi, …tot noi


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ