Share

Mănăstirea ortodoxă „Bogdănești” este amplasată în satul Bogdănești, județul Suceava. În anul 1995, în jurul bisericii, prin efortul creștinilor ortodocși și a preotului Gheorghe Loghinoaia, a fost înființat Așezământul creștin filantropic „Acoperământul Maicii Domnului”. Aici și-au găsit adăpost și hrană 150 de bătrâni fără posibilități materiale.

Mai mulți voluntari din Suceava s-au gândit în această perioadă să ajute bătrânii din Centrul Social Creștin Bogdănești prin campania „Adoptă un bătrân”. Inițiativa demarată de voluntarii suceveni presupune ca toți cei care au avut norocul să fie binecuvântați cu mai mult, să doneze și celor care nu au de niciunele.

„În fiecare an, în perioada sărbătorilor, ne mobilizăm pentru a strânge fonduri pentru diverse cazuri sociale din zonă.

Cred că în această perioadă, azilele de bătrâni sunt puse la mare încercare și știm că foarte multe persoane își doresc să doneze dar nu au cui, nu au cunoștințe sau poate că le lipsește curajul de a o face pe cont propriu.

„Adoptă un bătrân” din punct de vedere spiritual și nu uita: Dar din dar se face Rai!”

Ne-am mobilizat, punând la punct un sistem de donație care să ușureze donatorii și să le ofere siguranța că sumele și obiectele donate ajung acolo unde trebuie, asta fiind foarte important pentru toată lumea”, a declarat unul dintre voluntarii campaniei, Mihaela MOROȘANI pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

De la alimente de post (mai puțin ulei, făina și zahăr), pește congelat, conserve, medicamente, pamperși pentru adulți, pijamale, ciorapi, papuci de casă, fructe până la bani, toate aceste lucruri sunt de ajutor celor din cadrul centrului.

Această campanie durează până la data de 05 decembrie 2020.

„La Centrul nostru sunt aproximativ 150 de bătrâni dintre care 70-80 sunt la pat.

Avalanșa de bătrâni bolnavi ne pune în imposibilitatea de a-i mai putea întreține. Nu avem alt sprijin decât de la Bunul Dumnezeu și de la oamenii cu bună credință care vin și ne vizitează și ne lasă și un mic ajutor.

Este nevoie de medicamente, de produse de dezinfecție, sunt multe lucruri de care avem nevoie și care necesită îngrijirea oamenilor la pat. Nu vrem să facem obligație, dar cine dorește să facă o faptă bună, găsește prilejul aici și oamenii ne pot vizita să vadă despre ce este vorba pentru că omul este suspicios mai ales când este vorba de bani. Doamne ajută!”, a declarat preotului Gheorghe Loghinoaia pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

Cei care vor să „adopte” un bătrân în această perioadă, o pot face luând legătura cu voluntarii campaniei prin telefon sau pot dona în contul de donații directe Bogdănești.

Irina Budeanu : 0747344199
Eliza Norocel:0765160006
Alina Moroșan: 0743891610
Preot Loghinoaia: 0733077660
CONT DONATII DIRECTE BOGDANESTI
Loghinoaia Gheorghe RO32RZBR0000060006269509
Raiffaisen BANK, Fălticeni.

Share
Citeste si   Suceava: Autoturism cu țigări în valoare de aproape 58.000 de lei, abandonat după o urmărire
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ