Share

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va demara la începutul săptămânii viitoare

1150 de doze de vaccin antigripal au ajuns astăzi la Iaşi.

Acestea reprezintă prima tranşă, urmând ca în perioada următoare să ajungă şi alte două tranşe de vaccin antigripal.
În această primă etapă, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va distribui vaccinurile antigripale pentru imunizarea împotriva gripei de sezon pentru următoarele categorii de populaţie:
Pacienţii cu boli cronice spitalizaţi in unităţile medicale, în scopul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale datorate contactării infecţiei prin gripă.
Pacienţii cu afecţiuni cronice din secţiile de boli cronice.
Personalul medico-sanitar din secţiile de ATI şi neonatologie.
Personalul medico-sanitar care activează în serviciul de ambulanţă şi fac parte din echipajele de intervenţie de pe ambulanţă.
Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon.

În toate cele trei etape de vaccinare vor fi imunizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat.

De asemenea, vor fi imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medico-sanitar conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ