Share

Iesenii pot merge la cabinetele medicilor de familie pentru administrarea vaccinului impotriva gripei de sezon.

Scopul acestei campanii consta in administrarea vaccinului antigripal persoanelor din mediul rural care nu au posibilitatea de a ajunge in cabinetele medicilor de familie.

Noi am cerut 30.000 de doze la fel ca anul trecut si speram sa le primim. Vaccinul antigripal se administreaza in principal grupelor de risc, femeilor insarcinate, personalului medico-sanitar, persoanelor varstnice si persoanelor cu afectiuni cronice.

Deocamdata nu s-a inregistrat nici un caz de gripa, a declarat dr. Liviu Stafie, reprez. Directia de Sanatate Publica, Iasi

Vaccinurile antigripale sunt esentiale pentru imunizarea impotriva gripei de sezon pentru urmatoarele categorii de populatie: pacientii cu boli cronice spitalizati in unitatile medicale, in scopul prevenirii infectiilor asociate asistentei medicale datorate contactarii infectiei prin gripa; pacientii cu afectiuni cronice din sectiile de boli cronice; personalul medico-sanitar din sectiile de anestezie si terapie intensiva si neonatologie; personalul medico-sanitar care activeaza in serviciul de ambulanta si fac parte din echipajele de interventie de pe ambulanta.

Este vorba despre o premiera la nivelului Consiliului Judetean in motivarea populatiei de a se vaccina antigripal. Este deosebit de benefic o astfel de atribuire pentru ca de gripa se moare. Noi, specialistii de boli infectioase am vazut tineri murind, am vazut lehuze murind de gripa si este intr-adevar devastator, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecioase, Iasi.

Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon. In toate cele trei etape de vaccinare vor fi imunizate persoanele cu varsta peste 65 ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat. De asemenea, vor fi imunizati copiii si batranii institutionalizati, dar si personalul medico-sanitar.

La noi, este a 3-a campanie cu vaccin antigripal, dupa antirujeola si hepatita C. Urmatoare campania va fi pentru cancerul mamar si vom achizitiona doua screenuri pentru cancerul de col uterin, a declarat Maricel Popa, Presedintele Consiliului Judetean, Iasi


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ