ideall.ro

Preotul Dan Damaschin sare în ajutorul familiilor care se află în impas

„Grăuntele de Lumină” este proiectul actual al preotului ieșean Dan Damaschin, prin Asociația „Glasul Vieții”. Acet proiect își propune să ajute până la perioada Pașetelui un număr de 4000 de copii din județul Iași aflați în impas financiar. Mitropolia Moldovei și Bucovinei susține, de asemenea, acest proiect. Preoții parohi și asistenții sociali din majoritatea comunităților în care locuiesc astfel de familii s-au întrunit pe 5 martie a.c pentru a discuta mai multe detalii.

„Suntem foarte bucuroși să anunțăm că până la momentul actual am ajutat cu îmbrăcăminte și mâncare aproximativ 400 de copii, împreună cu mamele lor. Momentan urmează încă un val de 800 de copilași pe care-i vom sprijini. Ne dorim foarte mult să ne atingem obiectivul de 4000 de cazuri până în perioada Paștelui. Am creat o listă publică cu copiii pe care dorim să-i ajutăm care poate fi accesată de către orice persoană care dorește să se implice. Apreciem extrem de mult ajutorul din parte cetățenilor, dar nu putem spune același lucru și despre instituțiile publice. Aici nu vorbim despre instituțiile sociale, cu care deja colaborăm, ne referim la restul, începând cu primăria. Ar fi un ajutor în plus ce ar prinde bine tuturor!” a explicat preotul Dan Dmaschin, inițiatorul proiectului.

În sprijinul copiilor și al mamelor au sărit în ajutor și copiii talentați din județul Neamț. Pentru „Grăuntele de lumină” 2019, aceștia au trimis tablouri și icoane lucrate manual, cu un ridicat grad de dificultate, ce au fost puse la licitație. Asociația „Glasul Vieții” a fost înființată la inițiativa părintelui Dan Damaschin în anul 2012. Asociația derulează proiecte sociale de anvergură în județul Iași.

sensodays.ro

Lista cu copii care au nevoie de ajutorul nostru poate fi găsită pe pagina de facebook a preotului Dan Damaschin, alături de alte date de contact necesare pentru persoanele interesate.

babyliss-romania.ro