Share

Ieri, 12 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au lansat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi  campania preventivă Prevenire în alertă.

Cu această ocazie, a fost desfăşurată o activitate on-line în cadrul căreia poliţiştii de la Prevenirea Criminalităţii şi cei de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au discutat cu elevii Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iaşi despre prevenirea victimizării şi siguranţa minorilor în mediul on-line.

Citeste si   Activități de ordine PUBLICĂ și aplicare măsuri pe linia prevenirii RĂSPÂNDIRII virusului Sars Cov2

Proiectul Prevenire în alertă se axează pe organizarea de activităţi on-line, oferind posibilitatea implicării cadrelor didactice, părinţilor, reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile, în informarea adecvată a copiilor şi în modelarea comportamentului copiilor către un mod de viaţă non-infracţional.

Scopul proiectului este de a creşte gradul de informare a elevilor din ciclul gimnazial şi liceal al unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Iaşi, cu privire la impactul negativ al agresivităţii, consecinţele comiterii de acte de violenţă sau altor tipuri de infracţionalitate.

Citeste si   4.916 cazuri noi de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

În cadrul activităţii de ieri au fost abordate teme precum siguranţa personală, prevenirea victimizării minorilor şi siguranţa în mediul online. Totodată au fost purtate discuţii pe marginea unor cazuri concrete cu precizări clare privind modul de reacţie în anumite situaţii.

Beneficiarii activităţii au fost 30 de elevi şi un cadru didactic.

Citeste si   La USAMV Iași se TESTEAZĂ berea cu GHIMBIR

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ