Astăzi, 30 octombrie, la Iaşi debutează campania de strângere de semnături  „Un milion pentru Unire”, iniţiată de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”.

Organizatorii vor explica demersul în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc de la ora 12:00, la Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași. La conferință va lua cuvântul și primarul Mihai Chirica. De asemenea, toți ieșenii sunt invitați să participe la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, pe 1 decembrie, inițiativă a Alianței pentru Centenar și a primarilor din județul Alba.

Citeste si   MĂSURILE întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi împiedica răspândirea COVID -19

„Invităm toți ieșenii să semneze pentru Basarabia. Este vital să vorbim despre reîntregirea națională măcar acum, în al 12-lea ceas. Altfel, tot acest fiasco gestionat de către stat, numit Anul Centenarului, va rămâne cunoscut ca momentul cel mai penibil la nivelul istoriei noastre. La Alba Iulia vom veni zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, Satu Mare până la Bălți, așa că locuitorii Iașului, orașul celor trei Uniri, nu pot lipsi”, spune președintele Acţiunii 2012, George Simion.

Citeste si   Noi REGLEMENTĂRI! Cum se va face accesul IEȘENILOR la medicul de familie: "Între PROGRAMĂRI avem pauză de 15 minute pentru IGIENIZARE"

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diaspora, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârșitul lunii decembrie.

Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ