Share

Vaccinarea împotriva gripei! Un sfat dat de medicii de la Direcția de Sănătate Publică și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. În această perioadă, oamenii primesc, inclusiv pe stradă pliante în care găsesc informații despre împotriva vaccinurilor

În următoarea perioadă echipe formate din medici vor merge în mediul rural, pentru a imuniza gratuit populația.

Cele mai multe persoane refuză imunizarea de teama unor reacții adverse, cât și din motive religioase. Vaccinarea este gratuită și se poate face fie în cabinetele medicilor de familie, fie în spitale.

Citeste si   Studenții TUIAȘI dau viață campusului! În Tudor Vladimirescu s-a inaugurat un PARC cu mobilier URBN unic în IAȘI

“Orice persoana care știe că are o comorbiditate este bine să se vaccineze. Nu se vaccinează, își asumă riscul să contacteze o infecție gripală” – a declarat prof dr Adrian Streinu Cercel, manager Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș” București.

“Orice persoana care are probleme de colectivitate, ma refer aici la cadrele didactice si inspectorii scolari, cadre sanitare, evident ca vor trebui sa se vaccineze. Si sunt primele persoane expuse. In contexul in care apare un focar epeidemic, toti din jur trebuie luati si vaccinati, pentru ca e singurul mod prin care putem sa oprim trecerea virusului in alte zone.” – a mai declarat prof dr Adrian Streinu Cercel, manager Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals” Bucuresti.

Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

Mai mulți medici și asistenți vor merge în comunele din județ, pentru a-i informa pe adulți despre importanța, pe termen lung, a vaccinurilor.

“Ne protejează, în primul rând, pe noi, ca persoane, de a nu face boala respectivă. Protejează familia noastră, pentru ca noi să nu ducem boala acasă. Și protejează comunitatea în care lucrăm. Îi sfătuiesc pe toți ieșenii, pe toți cetățenii acestui județ”- a declarat prof univ dr Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase “Sf Parascheva” Iași.

Citeste si   Sentință DEFINITIVĂ pentru fostul SECRETAR al Primăriei Târgu-Frumos! Felicia SPULBER condamnată la ÎNCHISOARE cu suspendare

Până acum, la Iași au ajuns 30 de mii de doze de vaccin, din totalul de peste 90 de mii cerute de la Ministerul Sănătății și momentan stocurile de vaccin antigripal s-au epuizat.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Iași, a fost vaccinat în cadrul unei conferințe de presă, referitoare la campania de vaccinare. Acesta, a recurs la acest lucru, nu doar pentru protejarea lui, cât și a celor din jur.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ