Share

Cu noua sa ispravă, Primarul Chirica a șocat comunitatea evreiască din lumea întreagă

Cu câțiva ani în urmă, Iașul a ținut prima pagină a mass-mediei naționale în urma deciziei halucinante a administrației locale de a înlocui teii de pe bulevardul Ștefan cel Mare cu salcâmi japonezi.

Teii de pe principala arteră a Iașului au fost efectiv măcelăriți de administrația Nichita. Aceeași administrație a decis să planteze salcâmi japonezi în locul teilor masacrați. Ulterior, în urma unui scandal imens și a numeroase proteste, Primăria a revenit din nou asupra deciziei, admițând că a greșit. Pe cale de consecință, aceeași Primărie a scos salcâmii japonezi și a plantat din nou tei.

După ieșirea din scenă a fostului primar Gheorghe NICHITA, adevărul a ieșit la iveală: decizia masacrării teilor a aparținut lui Mihai Chirica, șeful său direct oferindu-i puteri depline. Astăzi putem înțelege de ce! Nichita, se visa guvernator la acel moment și … mai era și îndrăgostit, complet absorbit de alte preocupări.

Citeste si   Situaţia MĂSURILOR întreprinse în Iaşi pentru a COMBATE şi a ÎMPIEDICA răspândirea COVID -19

CHIRICA recidivează și oripilează comunitatea evreiască din lumea întreagă: ” The entrance gate to the Jewish cemetery in Iasi, the second largest city in Romania, was razed by the municipality on Monday. 

Poarta de intrare la cimitirul evreiesc din Iasi, al doilea oras ca marime din Romania, a fost distrusa luni de municipalitate“, precizează
ziar israelian Haaretz, într-o postare pe haaretz.com .

Rabinul Iacob Solomon aparținând comunității evreiești din Ștefanesti (Botoșani) a vizitat Iașul săptămâna aceasta și a declarat ziariștilor de la Haaretz că a fost șocat să vadă distrugerea produsă de Municipalitatea ieșeană și buldozerele acționând pe așezământul religios.

I-am prins în fapt, este o crimă“, a spus el. “Ei (Primăria Iași – n.r.) au demolat poarta istorică la intrarea în vechiul cimitir evreiesc. Poarta istorică a fost un vechi simbol evreiasc al orașului și a cimitirului”, a mai spus rabinul.

Citeste si   ATENȚIE LA FALȘII VIZITATORI! Polițișii ieșeni îi sfătuiesc pe locuitori să fie PRECAUȚI

Rabinul Solomon a spus că nu este mulțumit de răspunsul Primăriei Iași că poarta ar fi restaurată în altă parte

Tot ce putem face este să exprimăm durerea și uimirea care uimește pe oricine prețuiește istoria evreilor români și ieșeni la vederea distrugerii acestor elemente istorice valoroase” a mai adaugat rabinul.


Întreagă situație riscă să degenereze într-un adevărat scandal diplomatic, din moment ce titlul articolului face o trimitere directă la Români
a

Titlul articolului face o trimitere directă la România pe care o consideră responsabilă de distrugerea unui element istoric de maximă importanță pentru greu încercatul popor evreu. În traducere liberă: România distruge poarta istorică a cimitirului evreiesc în care își dorm somnul de veci victimele holocaustului.

Citeste si   Județul IAȘI grav lovit de SECETĂ! Cele mai AFECTATE sunt culturile de CEREALE

De o atitudine pro nazistă nu poate fi vorba în cazul edilului de la Iași, de aceea cel mai probabil putem discuta de o gafă impardonabilă comisă de Mihai Chirica, Primarul Iașului.


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ