Share

… este adevarat, domnule manager, ca doamna Varareanu este angajata la “Socola”, domnul Varareanu e angajat la clinica privata a doamnei Donciu – care, in acelasi timp, e si sefa Comisiei de Disciplina a institutuluiu?

Daca ar fi sa judecam persoana privata Gabriel Oprisanu dupa lista de “prieteni” de pe facebook, bazarul exhalat ce cuprinde un tramvai, asociatii de pensionari, cativa smecheri de prin mass-media, patroni, femei (multe femei), seful Consiliului Judetean Botosani, Dan Carlan (da, celebrul Dan Carlan de Iasi), psihologi, psihiatri, medici, asistente, politicieni (wanna-be sau consacrati) si curbele asezonate cu-n cercel in buric al unei frumoase pitipoance ne indica o vaga confuzie (mentala?!) a unui om care – ajuns manager al reputatului Institut de Psihiatrie Socola Iasi – a reusit sa aduca institutului aportul nepretuitelor servicii ale unui… veterinar. Chestiune care, daca n-ar fi la aberanta in sine, e de un umor colosal.

Insa la “Socola” sunt angajati – prin concurs! – si preoti; ne si imaginam corul de strigaturi sacre care, alaturi de itemul “pomelnic-viteza” ar constitui examenul de consacrare pe functie al preotului de la “Socola”. Loc in care, evident, pacatele misuna cu duiumul si diavolii cei neadormiti se cer exorcizati.

Ne e frica, insa, ca diavolimea din “Socola” e impermeabila la aghiazma – nu pentru ca onorabilul responsabil cu “Resursa Umana”, recte fostul avocat Prepelita nu si-ar cunoaste meseria, ori popimea se deda la mir contrafacut, ci pentru ca din bazarul despre care am facut vorbire mai sus, importante sunt nu buricele cu lantisoare senzo atarnate vizibil in locuri neasteptate (si va rugam sa nu va scapati la vale imaginatia…), cat numele si noianul de politicieni cu care Gabriel Oprisanu se mandreste public.

Chestiune care, in mod evident, serveste dracarimii si draciilor de la “Socola” in asa fel incat reclamatiile pe la ministerele sanatatii sau muncii, ori scandalurile publice raman fara efect. Oprisanu e de neclintit, dracimea la fel. Aghiazma e neputincioasa, politia si parchetele la fel – pentru ca Oprisanu are niste “sfinti” sus. Sus de tot, in ministere, acolo unde e bine vazut – pentru ca, printr-o uluitoare aberatie a opticii sociale, in ministere nu sunt vazute si nici luate in calcul sesizarile salariatilor, plangerile ori reclamatiile lor, iar scandalurile publice (cu dovezi clare) sunt ignorate.

Poate ca nici aghiazma nu mai e ce-a fost.

Incepand cu aceasta saptamana, vom publica un serial cu plangerile si sezizarile venite pe adresa redactiei.

Unele dintre acestea, de un umor colosal, ne releva un pasnic directoras indragostit lulea – pe care insa nevasta il asteapta cumincioara acasa, in Botosani. Alte declaratii ne arata insa o alta fata a celui care, inca bantuit de pubertate (pubertate sociala, evident) calca in picioare codul muncii, sau contractele de munca – si se joaca de-a micul Dumnezeu. In sfarsit, alte declaratii ne povestesc  despre gasca lui Oprisanu, adusa din Botosani la conducerea institutului – si-l infatiseaza pe puberul adolescentin ca semet sef de haita.

Ca sa fim clari: pana in acest moment  publicatia noastra a incercat, PUBLIC, sa vorbeasca cu personajul ce ocupa – pana in 2018 – fotoliul de manager.

Am fortat, practic, o intrevedere cu domnia sa – tocmai pentru o discutie pe marginea subiectelor sensibile din declaratiile de care dispunem.

Insa, pentru ca la fel de public, nu numai ca am fost refuzati, ci chiar amenintati cu actiuni in instanta, ne vom margini la a prezenta, sec, informatiile de care dispunem, si vom cere, public, raspuns intrebarilor ce se cer unui articol. Vom scrie despre procesele pornite – pe spezele si in numele institutului, despre personalul terorizat, concediat abuziv sau indepartat, despre investitii, despre lucrarile din Iasi ale firmelor din Botosani si tot asa.

Cu putere de exemplu: este adevarat, domnule manager, ca doamna Varareanu este angajata la “Socola”, domnul Varareanu e angajat la clinica privata a doamnei Donciu – care, in acelasi timp, e si sefa Comisiei de Disciplina a institutuluiu?

E adevarat ca doamna Varareanu a fost colaboratoarea dvs. in afacerile private din Botosani, dar si subordonata ca angajata la stat, la spitalul “Mavromati”, a partenereului dvs. De afaceri, domnul Muntianu?

O ultima precizare: demersul nostru jurnalistic a fost pornit pentru ca la “Socola” exista cladiri si alei ce evoca, sa zicem, o vizita ruseasca. Iar activitatea domnului Oprisanu, axata pe manevre de personal, alaturi de dezinteresul evident pentru baza materiala a institutului, nu face altceva decat sa transforme “Socola” intr-o institutie de mana a doua.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

2 COMENTARII

  1. sotii varareanu sunt sagetute, domnilor. cei doi avizeaza spitale pe zeci de mii de lei… si nu zic mai multe. poate dom’ cepoi zice ceva, ce a foarte tacut de la o vreme!

LĂSAȚI UN MESAJ