Share

A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru furnizarea spitalului mobil care va fi ridicat în judeţul Iaşi pentru tratarea pacienţilor diagnoticaţi cu Covid-19

Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat marţi (21.04 -n.r.), numele câştigătorul licitaţiei pentru furnizarea spitalului mobil care va fi ridicat în judeţul Iaşi pentru tratarea pacienţilor din zona Moldovei diagnosticaţi cu COVID -19. 

Firma SDI Global LLC A.Ş a fost declarată câştigătoare la licitaţia pentru livrarea spitalului mobil. Firma are sediul principal în Ankara, dar cu sucursale în New Mexico (SUA) şi Amman (Iordania).

Valoarea contractului se ridică la 13,2 milioane euro

Valoarea contractului se ridică la 13,2 milioane euro și firma are termen 20 de zile pentru livrare, iar alte 7 zile pentru montare şi operaţionalizare. Spitalul va fi structurat pe 100 de containere de diferite dimensiuni. 

Ceilalţi ofertanţi la licitație au fost Koombo Prodsya SRL (România), Pop Industry SRL (România) şi Rhymer Infrastructures and Projects PVT. LTD (India).

Achiziția a fost făcută prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, la care sunt membre şase consilii judetene din Moldova. Doar Consiliul Județean Neamț a contribuit cu fonduri pentru acest uriaș efort financiar, mai precis cu suma de 3,2 milioane euro.

Citeste si   7.753 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS-CoV-2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Unitatea mobilă va fi formată din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni, va avea o capacitate de 250 de paturi din care 100 pentru terapie intensivă și va dispune de zonă de triaj, unitate de primire urgențe și terapie intensivă, radiologie, unitate de sterilizare, laboratoare de analize medicale și bancă de sânge, depozit pentru medicamente, farmacie, saloane pentru pacienții cu forme ușoare sau medii, saloane pentru terapie intensivă, sală de operație, zonă post-operatorie, spații pentru personalul medical, policlinică, spălătorie, bucătărie, sală de mese, morgă, toalete, rezervor de apă, generator de curent, sală pentru gestionarea infrastructurii IT, zonă administrativă, stație pentru oxigen, zonă de cazare cu 16 paturi pentru personalul medical, policlinică, zona administrativă, depozit și zonă de suport tehnic.

Instituţia medicală nu va avea personalitate juridica distinctă

”Mulțumesc președintelui CJ Neamț care a înțeles necesitatea și urgența achiziționării acestei unități medicale mobile.

Apreciez efortul colegilor de la Euronest, Comisiei de evaluare, formată din specialiști din domeniul medical, de la spitalele subordonate CJ și de la ISU Iași. Acești oameni au venit în zilele de Paște și au analizat ofertele primite. Nu a fost o muncă ușoară. Cu atât mai mult merită respectul și prețuirea noastră. În astfel de momente se demonstrează solidaritatea cu comunitatea”, a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Citeste si   La USAMV IAȘI sunt studiate plantele ORNAMENTALE ce ar putea fi folosite în INFRASTRUCTURA urbană VERDE

”Este un spital complex, soluția perfectă pentru a preveni și combate acest virus. Va fi un spital tampon. Este o realizare remarcabilă care arată în aceste momente care este cu adevărat forța unei comunități mobilizate exemplar”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași.

La rândul său, managerul Spitalului de Boli Infecțioase, unitate aflată în prima linie în lupta cu virusul, a apreciat utilitatea unei astfel de unități mobile

A fost o inițiativă bună ca urmare a unei percepții corecte a realității și iată-ne la final de drum în acest sens. Apariția unui astfel de spital, dotările, corpul medical performant gândit a se implica aici, cadre medicale specializate în domeniu sunt lucruri la care alții doar visează, noi le vom avea cu adevărat. Sunt de părere că o astfel de construcție reprezintă un adevărat câștig pentru zona de NE a țării. Îl vom folosi nu doar acum, sau la toamnă când se estimează un alt val epidemic, ci și în alte situații de urgență”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași. 

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

 

Raed Arafat: ”Un astfel de spital crește capacitatea nu numai pentru pandemie dar și pentru alte situații de urgență”

Suntem într-o perioadă în care este nevoie de implicare la toate nivelurile și autoritățile locale și județene sunt un sprijin important care pot veni în ajutorul serviciilor medicale de urgență. Un astfel de spital crește capacitatea nu numai pentru pandemie dar și pentru alte situații de urgență. România avea nevoie de așa ceva.raed-arafat-va-fi-propus-premier!-cine-il-sustine

Avem spitale instalate în anumite zone, dar nu e suficient, acest spital va veni cu un sprijin mare, mai ales că, nivelul de dotare și partea de terapie intensivă sunt foarte importante. Județul Iași fiind centru universitar va permite și asigurarea personalului medical pentru acest spital în colaborare cu restul județelor din regiune.

Nu pot decât să vă felicit și să vă mulțumesc pentru sprijinul pe care îl acordați în aceste situații și mai ales la momentul acesta în care ne confruntăm cu o situație fără precedent în România și la nivel mondial”, a declarat Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ